PDA

Zobacz pełną wersję : OSŁONA – POKROWIEC na przednią maskę ?

mutaba
27-10-06, 11:25
Witam
Poszukuję „osłony - pokrowca ochronnego” zakładanego na przednią maskę = zakłada się go na 1/3 długości maski od strony reflektorów … nie wiem jak się to „coś” fachowo nazywa ale widziałem już kilka razy na innych autach = przeznaczenie chyba jest jedno służy do ochrony przed ew. kamieniami walutującymi spod kół innych aut jadących z przodu.
Czy ktoś za Was spotkał się z czymś takim w sklepie –Internecie?. Jaka jest fachowa nazwa tej osłony i gdzie mogę cos takiego dostać- kupić ?
Proszę o linka lub informacje na ten temat …

lakazs
27-10-06, 12:42
Tak, ja się spotkałem z tym. Jak to mówił Moj Tata... "styl na mućka". Muciek - tak nazywają Mexyków w Chicago. Odradzam Ci to, szkoda lakieru, blachy... jeszcze jak jest taka pora jesienna wszystko pod taka matą, a zazwyczaj to skórzane, się "kisi". Plus za zrobienie takiego czegoś Hondzie mogą Ci ja podpalić. To tak jakbyś swojej dziewczynie idąc na imprezę ubrał worek na głowe, żeby jej włosów nie rozburzyło. ;)

Ale jak coś... ebay, nazywa sie to "Bras".

http://motors.listings.ebay.com/Exterior_Bras_W0QQfromZR4QQfsooZ2QQfsopZ2QQsacatZ5 0457QQsocmdZListingItemList

LIO
27-10-06, 15:22
BugShield :-)

Lipek
27-10-06, 15:55
Na allegro tez takie widzialem-moze to i jest praktyczne wiosna i latem (gdy jest sucho) - na owady i kamyczki,ale gdy jest wilgotno to blacha i lakier chyba niezle sie kiszą-j.w. ktos juz napisal...

marcin EZG
28-10-06, 18:20
dokladnie ,tez sie zgadzam z przedmówcą, po co ci taka wiocha na masce?

xms
30-10-06, 08:14
zgadzam się z poprzednikami. Takie pokrowce pasują głównie do Voyagera i generalnie chyba tylko amerykańce jeżdża z takimi matami. Honda wyglądałaby FUJ...