PDA

Zobacz pełną wersję : imobilaiser

S1600
20-07-10, 14:53
Witam dzisiaj rano pojawił sie nastepujący problem
D13b2

nie czytało w ogóle pilota od imo.
próbowałem nawet wpiac go przed ten czytnik.
od dłuższego czasu an to nażekałem bo nawet w miescie stałem 30 min i kombinowałem az łapnie dzisiaj rano ponad godz i nic.

Wyprułem wszytsko co było od tego schitu :/

Kable od stacyjki połonczyłem tak jak były kiedys.

Jest zapłon
Kręci
Słychac pompke o ile to ona
Nawet raz odpalił i szedł ale zgasł i nie pali
po jednym kablu doszedłem do zaworku który tez był od imo
zdjołem przewód polał sie paliwo ale jak włoncyzłem zapłon to nie leciało
wiec wywaliłem zawór ale z przed niego tez nie leci paliwo zdjołem pokrywe od dolotu i sprawdząłem przewody paliwowe i nie ma paliwa

A elektryka ejst ok bo pozłanczałem wszystko tak jak było kiedys auto kreci i wszystko jest ok nawet odpaliło a teraz nic..
Jezeli ktos wie o co kaman bardzo prosze o pomoc bo ejstem uziemiony bez auta :/

Chipsy2
20-07-10, 16:19
Masło maślane to mało powiedziane. Jest to raczej normalne ze pompka chodzi bo w D13B2 jest ona fabrycznie mechaniczne. Ale pytanie czy podaje ona paliwo. Skoro po odpinałeś przewody paliwowe i po tym już nie kręciłeś rozrusznikiem to raczej normalne ze nie widać paliwa. oczywiście mowa o seryjnej pompce.

S1600
20-07-10, 20:02
u mnie pompka pompowała po ząłonczeniu zapłonu

Defakto sprawdziłem prąd przy pompce i jest
wziołem akumulator podłączyłem ją na krótko i nie pompuje .
Wiec chyba wadomo o co chodzi juz. tylko dziwne ze padła w takiej sytuacji.
Orientuje sie ktos ile taka pompka kosztuje??? albo sam wkład?? bo raczej tkaowy bedzie potrzebny

Chipsy a mówisz ze w D13 powinno byc tak ze tylko jak krece rozrusznikiem to powinno sie lac??
Hmm no a ja krece a paliwo sie nie leje...
Iskra jest
może ta pompka to nie d13 bo jest duzo wolnych przewodów jakby kiedys tam było D15 lub cos takiego chociaz na tabliczce jest d13 :/

Chipsy2
20-07-10, 20:36
Ja cały czas mówię o tym że w serii jest pompka mechaniczna sterowana jedną z krzywek wałka rozrządu. Ale skoro masz elektryczną to masz dokładaną albo po zmianie wałka albo po wcześniejszym uszkodzeniu mechanicznej.

S1600
20-07-10, 20:39
czyli seryjnie w d13 nie mam w baku pompki lub tych dwóch przewodów co tam idą?? czy jak to wyglada?? Bo ja świecie przekonany jestem ze mam tam pompke paliwa a nawet nie wiedziałem ze w 1,3 jest ona przy silniku ... dokłądnie w którym miejscu bo mzoe tam musze szukac przyczyny ??

bo rano odpaliłem jak połonczyłem wszystkie przewody i nagle zgassła. ale z drugiej strony przy pompce mechanicznej by nie zgasła ...