Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Stukanie przy lewym kole!!!!

windriders
20-07-10, 13:36
Panowie mam taki problem. Mianowicie gdy ruszam tak normalnie, słyszę wyrażne stukniecie przy lewym kole, gdy hamuje tak spokojnie np z 40km/h też to samo puknięcie. Tak jakby coś przeskakiwało. Dodam jeszcze że jeżdząc normlanie zmieniajac biegi nic nie stuka nic nie puka, na skręconych kołach też cisza podczas dodawania gazu więc półośka to chyba tez nie. Na nierównosciach też nie stuka tylko przy ruszaniu i hamowaniu. Z tym ze jak delikatnie a w zasadzie bardzo delikatnie ruszę to nic nie stuka. Mam do wymiany sworzeń górnego wahacza bo gumka jest sparciała i zdaje się że jest do wymiany, maglownica trochę mi się poci od strony lewej. Co to może być??? Honda civic 1.4 VI gen.

hellrider
22-07-10, 23:43
Ja kolego mam tak samo, powymienialem to co bylo do wymiany i zostal mi jeszcze drazek kierowniczy... tez mam 1,4 w VI budzie :)

teg
24-07-10, 03:30
Dolny zawias drzwi kierowcy. Otwórz drzwi ale tak jak najmniej się da, złap za dół i ruszaj mocno - wyczujesz luz. Rozwiązanie: podmienić tulejkę z innej H ze szrotu od drzwi z tyłu (nie wyrobione) - u mnie pomogło na krótko, teraz będę toczył nową tulejkę u kogoś.

windriders
25-07-10, 12:00
Ja kolego mam tak samo, powymienialem to co bylo do wymiany i zostal mi jeszcze drazek kierowniczy... tez mam 1,4 w VI budzie :)

a co dokładnie wymieniałeś????