PDA

Zobacz pełną wersję : Wymiana zawieszenia

Machal1984
20-07-10, 13:04
Witam !!!

Posiadam Civic HB 97r.

Bylem niedawno w warsztacie na sprawdzeniu zawieszenia, nie miałem tam nic robione od kupna auta, prawie rok. Mechanik w warsztacie wykrył kilka części do wymiany.

1. poduszka przednia skrzyni biegów
2. tuleja wahacza ( mocowanie amortyzatora )
3. cukierki tył x2
4. tuleje tylnych wahaczy poprzecznych ( obie strony )

Ja się za bardzo na tym nie znam, ale w tym serwisie FeuVert powiedzieli mi ze łączny koszt może wynieść ok.900zl.

I mam pytanie czy rzeczywiste tyle trzeba mniej więcej przeznaczyć na kupno razem z wymiana, i jakie byście firmy polecili do poszczególnych części.

To serwis będzie jak coś zamawiać ale jak będzie możliwość to bym im powiedział jakie marki bym chciał.
Jak za dużo to niedaleko mam jeszcze serwis Andi Tradings na ul. Parowcowej Wawa

Witoszcz
20-07-10, 13:11
myśle że to troche dużo cześci mogą kosztować ok 300-400zl wiec za wymiane 500 stów ja bym poszukał innego warsztatu

kenny
20-07-10, 23:35
Andi jest raczej polecanym serwisem.

Generalnie by zrobić to co chcesz to trzeba zdjąć całe tylne zawieszenie. Często przy tym urywają się śruby (i nie daj Boże śruby od ustawiania zbieżności) więc sporo jednak z tym pracy. Nie mniej 900 to dużo.

zakit
21-07-10, 00:16
poduszka skrzyni biegow - najlepiej używaną i wymienić samemu - 3 śruby to chyba nie problem?

tuleje wahacza tylnego poprzecznego - ktorego wahacza, są 2, i taniej cie wyjdzie kupic cały wahacz i tez go wymienić samemu...

Machal1984
21-07-10, 01:47
Już wszytko wiem, umówiłem się w Andi, sprawdzili mi tam zawieszenie i wyszło ze polowa rzeczy jeszcze może zostać.
do wymiany tylko jak na razie
2. tuleja wahacza ( mocowanie amortyzatora ) lewa strona przód
4. tuleje tylnych wahaczy poprzecznych ( obie strony ), ale tylko po jednej tulei z każdej strony.
koszt w Andi ok.420 zł

Chłopaki ja nie mam warunków i się na tym nie znam wiec wszytko oddaje w ręce fachowców.
Gościu mi tez powiedział w serwisie ze w oryginale nie występują tylko same tuleja wahacza ( mocowanie amortyzatora ) przód, ze albo jakiś zamiennik (ok.60zl) albo cały lewy wahacz używany bądź z ASO

ile może kosztować lewy wahacz przód w b.dobrym stanie do civic HB VI 97r. ???