Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : łożysko skrzyni biegów

kula
20-07-10, 10:33
witam chciałem się zapytać ile może kosztować łożysko oporowe do skrzyni biegów honda civic V 1,5 na luzie delikatnie szumi z góry dzięki pozdrawiam :D

teg
20-07-10, 11:25
Tak, tak, czytaj co niektóre fora, jeździj do "specjalistów" i wymieniaj łożysko oporowe... Podejrzewam że szumi na luzie przy puszczonym sprzęgle? Olej bo wiele samochodów tak ma i nic się z tym nie dzieje chyba że już konkretnie napiernicza, albo szykuj się na wymianę łożysk w skrzyni, oporowe nic tu nie ma do rzeczy. Tylko u kogoś kto się zajmuje skrzyniami od Hondy, żeby ci się jak mnie po 3km od wyjazdu z "warsztatu" koła nie zablokowały.

glassu
20-07-10, 11:31
Regeneracja/wymiana łożysk w skrzyni to koszt od ok 500 zł w górę. Taniej całą skrzynie wymienić

jacek_bp
20-07-10, 21:29
Taniej całą skrzynie wymienić ale nie wiesz na co wymieniasz, może okazać się, że skrzynia którą założyłeś pojeździ kilka kkm i tez będziesz ją robił. Jak masz dobra skrzynię to ją regeneruj.

skolopendra
20-07-10, 21:32
w dziale giełda idzie kupić sprawną skrzynie, za 250 -300zł

Witoszcz
20-07-10, 21:36
mam ten sam problem od października i nic z tym nie robie i jest bez zmian .

glassu
20-07-10, 21:44
Może i sie może rozlecieć ale po zorientowaniu się w średnich cenach takiej naprawy w Łodzi mnie osobiście wyszło że za ta sama kasę moge kupić ze 2 albo i 3 sprawne używane skrzynie. Zresztą czytając różne fora większość ludzi proponuje problem olać, więc jeśli auto jeździ normalnie to na siłe kasy nie ma co wydawać

skolopendra
20-07-10, 21:48
różne fora większość ludzi proponuje problem olać

ja nie proponuję :cool:

Focus77
27-07-10, 10:00
Ja wymieniałem silnik i kupiłem go oczywiście ze skrzynią. O ile sam silnik ładnie utrzymany to skrzynia darła kota niemożliwie. Kuipiłem drugą skrzynię, olej MTF z ASO i choć same biegi wchodzą już jak w masło, to ideału i tak nie ma, bo delikatne grzechotanie jest słyszalne na 1 biegu przy wolnych obr. Liczę tylko na to, że przez najbliższy rok nie zrobi się głośniejsza.
Po tych doświadczeniach jestem jednak za kupnem nowych łożysk i regeneracji, bo naprawdę ciężko będzie kupić na tylę sprawną skrzynię, żeby za jakiś czas problem nie wrócił.