Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : jvc s6060 nie czyta nagranych płyt... jakie nowe? markowe czy no name ?

Deiv1990
20-07-10, 00:27
zakupiłem civica już z radyjkiem jvc s6060 który nie czyta nagranych płyt audio jako ze tylko takie odtwarza. Nagrywałem na rożnych prędkościach począwszy od 32x 8x i kończąc na 4x ale nic nie pomogło... nagrywałem to na zwykłych płytach cd bo mi się wydaje ze droższe niby pod audio nie maja znaczenia ale może wy mi powiecie co może być nie tak.

w związku z tym nosze się z kupnem nowego odtwarzacza :) jako bezrobotny student liczę się z kasa tylko nie wiem czy warto kupować takie tańsze za 150 zl bez firmowe czy lepiej i bardziej się opłaca dołożyć te 2 stówy i jakiś markowy sprzęt... ogólni to szukam kompromisu cena / jakość może coś polecicie :)

ps. tak wogole to w aucie jest zamontowany wzmacniacz mac, tuba jakieś głośniki i jeden taki większy Infinity :)

mateuszafro
21-07-10, 22:06
Moje stare radio jvc czyta tylko płyty "lepszej" jakości tzn.verbatim,sony itp a jak nagram na jakieś cd za 20gr to muszę po kilkanaście razy płytę wkładać i czasami uda się ją odczytać.

elton_26
23-07-10, 16:09
Jak zależy Ci na jakości dzwięku to nie kupuj szajsu za 150zł tylko uzbieraj trochę grosza i poszukaj jakiejś kozackiej używki.
I znowu nawinę o alpine cda-9855r która posiada procesor dzwięku,media expander...tańsza obcja to cda-9812rb też jest b.spoko no i na koniec bo najdroższe z tego zestawienia to cda-9887R które można wyjąć za 1000zł.
Jednostka sterująca to najważniejsza część systemu i racze powinna być co najmniej dobra.
Ps.poczytaj sobie o tych modelach/.