PDA

Zobacz pełną wersję : co powinno świecić a co nie... Honda Civic V coupe

Deiv1990
19-07-10, 23:53
Zakupilem coupetke i dzis dostrzeglem ze wogole nie ma poswietlanai nawiewu :) znalazlem instrukcjie jak wymienic ale zastanawia mnie co jeszcze powinno swiecic a co nie swieci ;) tak wiec jak mozeCi to napiszcie :)

kukisddz
20-07-10, 00:36
wymiana jest prosta, wykrecasz cala oslone licznika ,wyciagasz radio, odkrecasz dolna konsole, potem odkrecasz ok 5-6 śrubek , wyciagasz panel, zdejmujesz przednia czesc, i ukazuja ci sie dwie zaroweczki, wymieniasz je i montujesz wszystko z powrotem :) ale proponuje ci montujac nawiew zamontowac go na ta 1 dola tylnia i np na 2 z przodu po bokach srubki, bedziesz mial nastepnym razem mniej roboty a efekt trzymania taki sam jest, co powinno swiecic jeszcze, napewno zegarek, napewno powinny przyciski podgrzewania tylnej szyby i przeciwmglowego, powinna lampka przy otwieraniu drzwi,powinny ci swiecic wszystkie swiatła ;p powinna ci swiecic zaroweczka (taka sama jak w nawiewie) w popielniczce :) no i podswietlenie zegarow oczywiscie, wsszystkie 6 albo 7 ( juz nie pamietam dokladnie) żaróweczek :) no i wszystkie inne w zegarach , powinno ci swiecic siwtelko w bagażniku. chyba na tyle z tego co pamietam :D :P hehe pozdro

Deiv1990
20-07-10, 00:46
dziekować dziekować ;P to chyba wszystko poza tym nawiewem mi chodzi :) a na zegarach to w czasei jazdy powinna sei jakas kontrolka swiecie czycos ?;> bo tka jakos ciemno :P tzn zegary swieca ale nic pozaniemi :)

mtothaj
20-07-10, 08:46
wymiana jest prosta, wykrecasz cala oslone licznika ,wyciagasz radio, odkrecasz dolna konsole, potem odkrecasz ok 5-6 śrubek , wyciagasz panel, zdejmujesz przednia czesc, i ukazuja ci sie dwie zaroweczki, wymieniasz je i montujesz wszystko z powrotem :) ale proponuje ci montujac nawiew zamontowac go na ta 1 dola tylnia i np na 2 z przodu po bokach srubki, bedziesz mial nastepnym razem mniej roboty a efekt trzymania taki sam jest, co powinno swiecic jeszcze, napewno zegarek, napewno powinny przyciski podgrzewania tylnej szyby i przeciwmglowego, powinna lampka przy otwieraniu drzwi,powinny ci swiecic wszystkie swiatła ;p powinna ci swiecic zaroweczka (taka sama jak w nawiewie) w popielniczce :) no i podswietlenie zegarow oczywiscie, wsszystkie 6 albo 7 ( juz nie pamietam dokladnie) żaróweczek :) no i wszystkie inne w zegarach , powinno ci swiecic siwtelko w bagażniku. chyba na tyle z tego co pamietam :D :P hehe pozdro

Czy przycisk swiatel awaryjnych powinien sie swiecic?

Nemereth
20-07-10, 08:59
Więc, podczas jazdy nie powinno się nic świecić poza kierunkowymi kontrolkami kiedy skręcasz lub światłami długimi kiedy masz je włączone itd... podczas jazdy tylko podświetlenie zegarów. Z nawiewu to każda lampka w przyciskach, ogólne podświetlenie ludzików.

Przycisk awaryjnych jak widac na zdjeciu dalej się świeci o czym sam nie wiedziałem ;/ :)

CO DO WYMIANY PODSWIETLENIA NAWIEWU:
bardzo ważne: masz śrubkę trzymającą panel od tyłu więc albo wyjąć całą konsolę albo się nagimnastykować i ją wykręcić od tyłu :)

ygor
20-07-10, 09:06
a nic juz

paweltdf
20-07-10, 09:17
Przycisk awaryjnych się świeci na 100% w mojej byłej eg3 to dobrze widać:

http://pozycjonowaniebielsko.pl/ciff/10.jpg

dimo
20-07-10, 09:23
no bo awaryjne powinny sie swiecic w "serii", jak zwykle Nemereth jakies bajki opowiada:rolleyes:

Nemereth
20-07-10, 09:35
Nie opowiadam bajek :)
U mnie to się nie świeciło nigdy, u innych też nigdy nie widziałem, żeby to działało.
Ponadto no nie jest to specyficzny przycisk ze szkiełkiem, żeby było na rzut okiem wiadome, że tam jest jakaś żaróweczka.

Wybaczcie :(

ygor
20-07-10, 09:36
też mi sie tak wyddawalo że się świeci, ale jego pewnosc siebie odebrala mi mowe :cool:

Ponadto no nie jest to specyficzny przycisk ze szkiełkiem, żeby było na rzut okiem wiadome, że tam jest jakaś żaróweczka.

tak samo wyglada przycisk od podgrzewania szyby i przeciwmgielnych - budowa ta sama ...

kukisddz
20-07-10, 11:45
napisalem ze powinien sie swiecic bo u niektorych sie swieci u niektorych nie :D wiec wybralem opcje swieci :) nie na zegarach w czasie jazdy powinno byc ciemno, tylko zegary powinny sie swiecic, nooooo ewentualnie moze ci sie zapalac pomaranczowa lampka "silnika" .jak przekrecisz klucz w stacyjce to zapalaja ci sie kontrolki i w srod nich jest taka pomaranczowa na dole ktora wyglada jak "pompa" i gasnie po chwili. no to ona moze ci sie w trakcie jazdy wlaczyc jesli masz jakis blad w komputerze albo jesli masz auto na LPG, ( co jest czestym przypadkiem ze sie zapala z silnikiem napedzanym LPG- ale szczerze jesli masz LPG to sie ta kontrolka nie przejmuj, zawsze mozesz wyciagnac zaroweczke i nie bedziesz juz tego mial, albo nie jezdzic na LPG tylko na PB)

a o wymiane nawiewow to przeciez napisalem ze jest srubka z tylu :D i pamietaj !! NIGDY NIC NIE STARAJ SIE WYCIAGAC NA SILE !!! jak nie idzie, znaczy sie cos trzyma to cos :D hehe pozdro