Zobacz pełną wersję : co powinno świecić a co nie... Honda Civic V coupe
Zakupilem coupetke i dzis dostrzeglem ze wogole nie ma poswietlanai nawiewu :) znalazlem instrukcjie jak wymienic ale zastanawia mnie co jeszcze powinno swiecic a co nie swieci ;) tak wiec jak mozeCi to napiszcie :)
wymiana jest prosta, wykrecasz cala oslone licznika ,wyciagasz radio, odkrecasz dolna konsole, potem odkrecasz ok 5-6 śrubek , wyciagasz panel, zdejmujesz przednia czesc, i ukazuja ci sie dwie zaroweczki, wymieniasz je i montujesz wszystko z powrotem :) ale proponuje ci montujac nawiew zamontowac go na ta 1 dola tylnia i np na 2 z przodu po bokach srubki, bedziesz mial nastepnym razem mniej roboty a efekt trzymania taki sam jest, co powinno swiecic jeszcze, napewno zegarek, napewno powinny przyciski podgrzewania tylnej szyby i przeciwmglowego, powinna lampka przy otwieraniu drzwi,powinny ci swiecic wszystkie swiatła ;p powinna ci swiecic zaroweczka (taka sama jak w nawiewie) w popielniczce :) no i podswietlenie zegarow oczywiscie, wsszystkie 6 albo 7 ( juz nie pamietam dokladnie) żaróweczek :) no i wszystkie inne w zegarach , powinno ci swiecic siwtelko w bagażniku. chyba na tyle z tego co pamietam :D :P hehe pozdro
dziekować dziekować ;P to chyba wszystko poza tym nawiewem mi chodzi :) a na zegarach to w czasei jazdy powinna sei jakas kontrolka swiecie czycos ?;> bo tka jakos ciemno :P tzn zegary swieca ale nic pozaniemi :)
wymiana jest prosta, wykrecasz cala oslone licznika ,wyciagasz radio, odkrecasz dolna konsole, potem odkrecasz ok 5-6 śrubek , wyciagasz panel, zdejmujesz przednia czesc, i ukazuja ci sie dwie zaroweczki, wymieniasz je i montujesz wszystko z powrotem :) ale proponuje ci montujac nawiew zamontowac go na ta 1 dola tylnia i np na 2 z przodu po bokach srubki, bedziesz mial nastepnym razem mniej roboty a efekt trzymania taki sam jest, co powinno swiecic jeszcze, napewno zegarek, napewno powinny przyciski podgrzewania tylnej szyby i przeciwmglowego, powinna lampka przy otwieraniu drzwi,powinny ci swiecic wszystkie swiatła ;p powinna ci swiecic zaroweczka (taka sama jak w nawiewie) w popielniczce :) no i podswietlenie zegarow oczywiscie, wsszystkie 6 albo 7 ( juz nie pamietam dokladnie) żaróweczek :) no i wszystkie inne w zegarach , powinno ci swiecic siwtelko w bagażniku. chyba na tyle z tego co pamietam :D :P hehe pozdro
Czy przycisk swiatel awaryjnych powinien sie swiecic?
Więc, podczas jazdy nie powinno się nic świecić poza kierunkowymi kontrolkami kiedy skręcasz lub światłami długimi kiedy masz je włączone itd... podczas jazdy tylko podświetlenie zegarów. Z nawiewu to każda lampka w przyciskach, ogólne podświetlenie ludzików.
Przycisk awaryjnych jak widac na zdjeciu dalej się świeci o czym sam nie wiedziałem ;/ :)
CO DO WYMIANY PODSWIETLENIA NAWIEWU:
bardzo ważne: masz śrubkę trzymającą panel od tyłu więc albo wyjąć całą konsolę albo się nagimnastykować i ją wykręcić od tyłu :)
Przycisk awaryjnych się świeci na 100% w mojej byłej eg3 to dobrze widać:
http://pozycjonowaniebielsko.pl/ciff/10.jpg
no bo awaryjne powinny sie swiecic w "serii", jak zwykle Nemereth jakies bajki opowiada:rolleyes:
Nie opowiadam bajek :)
U mnie to się nie świeciło nigdy, u innych też nigdy nie widziałem, żeby to działało.
Ponadto no nie jest to specyficzny przycisk ze szkiełkiem, żeby było na rzut okiem wiadome, że tam jest jakaś żaróweczka.
Wybaczcie :(
też mi sie tak wyddawalo że się świeci, ale jego pewnosc siebie odebrala mi mowe :cool:
Ponadto no nie jest to specyficzny przycisk ze szkiełkiem, żeby było na rzut okiem wiadome, że tam jest jakaś żaróweczka.
tak samo wyglada przycisk od podgrzewania szyby i przeciwmgielnych - budowa ta sama ...
napisalem ze powinien sie swiecic bo u niektorych sie swieci u niektorych nie :D wiec wybralem opcje swieci :) nie na zegarach w czasie jazdy powinno byc ciemno, tylko zegary powinny sie swiecic, nooooo ewentualnie moze ci sie zapalac pomaranczowa lampka "silnika" .jak przekrecisz klucz w stacyjce to zapalaja ci sie kontrolki i w srod nich jest taka pomaranczowa na dole ktora wyglada jak "pompa" i gasnie po chwili. no to ona moze ci sie w trakcie jazdy wlaczyc jesli masz jakis blad w komputerze albo jesli masz auto na LPG, ( co jest czestym przypadkiem ze sie zapala z silnikiem napedzanym LPG- ale szczerze jesli masz LPG to sie ta kontrolka nie przejmuj, zawsze mozesz wyciagnac zaroweczke i nie bedziesz juz tego mial, albo nie jezdzic na LPG tylko na PB)
a o wymiane nawiewow to przeciez napisalem ze jest srubka z tylu :D i pamietaj !! NIGDY NIC NIE STARAJ SIE WYCIAGAC NA SILE !!! jak nie idzie, znaczy sie cos trzyma to cos :D hehe pozdro