Zobacz pełną wersję : Bębny hamulcowe jakie najlepsze?
Jakiej firmy bębny hamulcowe i okładziny będą najlepsze do EG3 i w jakiej cenie?
cena roznie, do eg3 pasuja od innych eg raczej bez problemow ( chyba ze sie myle to mnie ktos poprawi ),ale w granicach 4 stowek nowe kompletne bebny,linka recznego i pozostale *******y, same kompletne bebny jakies "tam" firmy w granicach 250 - 300 zl , ciezko okreslic cene bo to zalezy od firmy, ale cos w tych granicach, ale ja bym ci proponowal za ta cene np 300 zl dolozyc jeszcze 100 i wyrwac swap na tarczowki tylne :) niby 100 wiecej ale jaka roznica ;) !!!! :) pozdro :)
Sam mam podobny problem ale do EJ9, ja zastanawiam się na kompletem Service Parts (bębny + szczęki). Generalnie dużego wyboru nie ma.
ja wam powiem tak, moje bebny z tylu lapia ledwo co po zimie bo kazdy wiekszy zakret to byl rekaw i sie wyrobily ;d hehe ale poki co nie wymieniam tego bo zadko uzywam reznego procz zimy ;d
Hamulce bębnowe działają nie tylko na ręcznym... kiedy normalnie hamujesz również mają w tym swoj 30% udział...
LechuLK mam nowe bębny do eg3 po taniości, pomalowane w czarny mat więc jak coś to wal na PW.
Z tego co sie orientuje to eg3 średnice bebna ma 180mm, a już eg4 ma 200mm, więc raczej od innych civiców nie podejdą;)
a nie mowilem ze mnie ktos poprawi :D hehe
Za dużego wyboru w bębnach do eg3 nie masz, przynajmniej takich dostępnych od ręki. Jestem jakieś 10 tys po montażu bębnów JC auto i okładzin ferodo wcześniej było nie wiem co, według mnie jest odczuwalna różnica in plus. Za takim komplet zapłacisz około ~300 PLN
skolopendra
20-07-10, 22:04
dobre bębny' hamują prawie tak samo jak tarcze(o tej samej średnicy) więc ,są istotnym elementem sprawnego układu
LechuLK mam nowe bębny do eg3 po taniości, pomalowane w czarny mat więc jak coś to wal na PW.
Z tego co sie orientuje to eg3 średnice bebna ma 180mm, a już eg4 ma 200mm, więc raczej od innych civiców nie podejdą;)
poprawka, eg3 i eg4 maja 181mm, w coupe byly bebny 200mm, i wlasnie ja na takie w swoim eg4 bede swapował.
Już daj spokój z tym 1 mm ... :D
poprawka, eg3 i eg4 maja 181mm, w coupe byly bebny 200mm, i wlasnie ja na takie w swoim eg4 bede swapował.
słuszna poprawka, przyznaje sie dałem plame ;)