Zobacz pełną wersję : Klimatyzacja
Mam pytanie. Po właczeniu klimatyzacji silnik zaczyna nierowno pracowac, obroty skacza. Czy to cos normalnego, mam zamiar wybrac sie na sprawdzenie sprezarki. Czy komus cos takiego sie przytrafilo.
Mam pytanie. Po właczeniu klimatyzacji silnik zaczyna nierowno pracowac, obroty skacza. Czy to cos normalnego, mam zamiar wybrac sie na sprawdzenie sprezarki. Czy komus cos takiego sie przytrafilo.
Ehh, czy przeczytales tematy odnosnie klimatyzacji - chyba ostatnio to ze 4 watki sa walkowane. Obroty skacza bo gdy zalacza sie sprezarka silnik dostaje nagle spore obciazenie. Skoro nagle go obciazasz to obroty spadaja, komputer to zauwaza i reguluje je (odpowiednio korygujac mieszanke paliwowo powietrzna). Jak sprezarka sie wylacza, obciazenie silnika jest mniejsze i nagle obroty wzrastaja, ale komputer to wykrywa i zmniejsza je.
Podobnie jest gdy nagle zalaczysz wszystkie mozliwe swiatla w aucie, lub naciskasz hamulec na biegu jalowym lub krecisz kierownica.
odnosnie klimatyzacji - chyba ostatnio to ze 4 watki sa walkowane.
Bo teraz jest taki trend że każdy musi mieć swój wątek na temat swojej klimy, nic tylko zakładać nowy, a zimą będą znów termostaty pewnie.
Dzieki za pomoc i sorry za zamieszanie, bede uwazniej szukal info:)
Trzeba zrobić jakies FAQ, czy najczęstsze problemy/usterki.