Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : PHASE Evolution PCS 165.20

pirat
26-10-06, 22:53
z serii "kto kolwiek widzial, kto kolwiek wie"
akurat pierwsze, tzn kto kolwiek widzial mozna by zmienic na kto kolwiek slyszal :D
no i trzymamy sie kto kolwiek wie.. cos o nich?

tak szukam i szukam, a mianowicie odseparowanego sprzetu, 16... i trafiam an takie rozne. na elektrodzie pochlebne opinie.

tylko jak to sie spisuje w trance/techno/house. no ogolnie muzyka clubowa ;-)

pat33ryk
27-10-06, 09:44
podłączam się pod to samo pytanie, generalnie to o tym modelu i o tej firmie to mało co słychać, poza tym że są to dobre głośniki do 400zł.. Na tej aukcji jest przypadkiem jakiś skan z testu głośników do 150 ojro i uplasowały się wyżej niż Rainbow..

http://www.allegro.pl/item135394040_rainbow_slx_165_deluxe_test_dobra.ht ml

pirat
27-10-06, 11:28
jest tu znawca audio.... eVok, prosimy o opinie :D

KuBiK
27-10-06, 12:09
jest tu znawca audio.... eVok, prosimy o opinie :D
predzej chyba emg

pirat
27-10-06, 12:34
ktokolwiek, niech sie wypowie, naturalnie wie cos o nich :D dla kogo dedykowane sa te glosniki? milosnikow ostrych brzmien czy bardziej clubowych?

eVok
27-10-06, 17:37
pirat napisał/a:
jest tu znawca audio.... eVok, prosimy o opinie n

predzej chyba emg

i MartinS i ppm702 :)
ja nawet nie mam już suba ani wzmacniacza :sad: jaki ze mnie znawca

pirat poszukaj po forach ca coś mi się tam obiło kiedyś o oczy o tych głośnikach chyba

emg
27-10-06, 20:47
ja sie nie znam...
...a rejnboły mnie nie przekonują w żaden sposób,
nawet te za 20k pln grają jak dla mnie kiblowato i nie są wcale warte tych piniondzorów więc co dopiero takie za 400zł.
I to nie tylko moje zdanie :D

pirat
27-10-06, 23:48
no dobra, dzisiaj bylem w 2 firmach zakladajacych audio

1 frma- powiedzili ze do tego co szukam (tzn rodzaj muzyki, i narazie bez wzmacniacza i przedzial cnenowy 300-40PLN) beda dobre PowerBass S-6C, co do phase nie wypowiadal sie bo slyszal tylko raz i dawno temu. powiedzial ze moge za tydzien przyjechac na odsluch PowerBass-ow bo akurat kogos tam bedzie obrabiac z nimi.

2 firma- wymienil mi kilka produktow, ustalo sie ostatecznie przy dwoch, mianowicie te phase evo z tematu (bodajze za 340), oraz komplecik zlozony z SinusLine SL 160 (srednio tonowe z tego kompletu) + wysoko tonowe SinusLine Neo 25s razem ze zwrotnicami z tego kompletu :-) za 300PLN :D
no i po dalszej rozmowie bylo ze phase sa naprawde dobre, ale bez wzmacniacza nie bedzie za dobrze gral, a Sinusy za to beda spoko ;-)

Wypowiedzial sie na temat PB S-6C powiedzial ze niby dobre, ale maja lipne zwrotnice ktore sa lipnie wykonane i tak naprawde 1 na 3 komplety bedzie w 100% bezproblemowy.

Swoja droga spoko czlowiek, bo z tymi sinusami zaproponowal fajna opcje i po przystepnej cenie :-) ze wzgledu na nieznajomosc glebokosci montazu w mojej Hani (z dystansami) powiedzial ze moge wziac te sinusy, sprawdzic czy wejda i odpowiadami jak graja (tylko przy tym nie zniszczyc) i jak nie wiejda albo mi sie nie spodobaja, to moge zwrocic i wziac kase albo zamienic :-D

jako i juztro caly dzien bede w jednym miejscu to o niczm nie zdecyduje, ale wezme w poniedzialek ten komplecik SinusLine :-)

http://www.allegro.pl/item135391815_sinuslive_neo_25s_jedwabne_tweetery_ za_tak_malo.html
http://www.allegro.pl/item135391754_sinuslive_sl_160_super_hi_end_owy_sy stem_od_ss.html

[ Dodano: Sob 28 Paź, 2006 08:02 ]
kurna, dopiero teraz zauwazylem ze na zwrotnicach sinusa nie ma wyjscia na srednio tonowe.... tylko na gwizdki :-/

emg
28-10-06, 09:32
no to teraz wybrałeś dopiero :grin:

!markos
28-10-06, 12:36
dopiero teraz zauwazylem ze na zwrotnicach sinusa nie ma wyjscia na srednio tonowe.... tylko na gwizdki no i? :roll: widocznie zestaw jest tak skonstruowany, ze wykorzystuje naturalne spadki charakterystyki midbasu..

ja do technicznej elektroniki wzialbym jbl'a.. mialem kiedys stary zestaw power (co prawda nie w tej cenie..) i sprawdzalo sie swietnie.. nie wiem jak te tansze zestawy, moze tez wpisza sie w muzyke, ktora lubisz :wink:

pirat
02-11-06, 10:50
no i ostatecznie kupielm SinusLive, bez podlaczonej zwrotnicy i sopranu gralo tak se.. bez rewelacji... za to po podlaczeniu znaczna roznica, ladnie przenosi srednie tony :-)
co do gwizdkow to pomimo zmniejszenia w tweeterach glosnosci na -4dB to glosno graja, za to bardzo czysto. mioooodzio :D