PDA

Zobacz pełną wersję : przekaźnik

dR.LasCa
19-07-10, 14:19
Gdzie jest przekaźnik świateł mijania w eg?

skolopendra
19-07-10, 16:42
a jest w ogóle?

piroman
19-07-10, 16:42
nie ma

skolopendra
19-07-10, 16:57
tak mi się wydawało :rolleyes:

J.J.
19-07-10, 17:18
Co więc może być przyczyną tego, że Hanna przepala mi bezpiecznik 10A "R tail light, instrument light, license light"?
Nie działają mi przednie pozycyjne (drogowe już tak), no i reszta od tego bezpiecznika, czyli podświetlenie zegarów, podświetlenie tablicy i prawa tylna pozycja. Nie piszczy też przy otwartych drzwiach i zapalonych światłach.
Jak zajrzałem do skrzynki pod kierownicą, to wyżej wymieniony bezpiecznik był spalony i zaraz po jego wymianie jak odpaliłem światła, to na ułamek sekundy zegary się zaświeciły, zaczęło piszczeć, bo miałem otwarte drzwi, no i po tym ułamku sekundy bezpiecznik znów był przepalony.
Co się mogło stać? Dodam, że jedyną rzeczą jaką niedawno robiłem przy elektryce świateł (ok 3 tygodnie temu), to podpięcie centralnego pod kierunkowskazy, ale to przecież nie jest bezpiecznik z nimi związany. Mam też usdmy z tyłu, ale jeżdżę z nimi już od dawna i nic się do tej pory nie działo.

skolopendra
19-07-10, 17:26
Co się mogło stać?

zwarcie

J.J.
19-07-10, 17:28
Tego to się domyślam, ale gdzie go szukać?

skolopendra
20-07-10, 21:29
ale gdzie go szukać?

wróżka ma wakacje do 2 września

J.J.
20-07-10, 21:57
Wiedziałem, że na Ciebie zawsze można liczyć.

Chipsy2
21-07-10, 21:52
Niestety miejsca na zwarcie tak samo jak w jajku tak i w innych H jest sporo więc ciężko ci odpowiedzieć jednoznacznie.

Witoszcz
21-07-10, 21:55
wróżka ma wakacje do 2 września

dobre :)

J.J.
21-07-10, 23:34
Okazało się, że zwarcie było za radiem.

skolopendra
23-07-10, 16:28
Okazało się, że zwarcie było za radiem.

na stu może by jeden zgadł .wykluczając wróżkę :rolleyes:

tomMC
30-07-10, 20:17
miałem to samo jakiś tydzień temu...trzeba było sprawdzać każdy odbiornik prądu, a pod tym bezpiecznikiem sporo tego jest niestety :)
u mnie okazało się że jedno gniazdo żarówki w podświetleniu nawiewu robiło zwarcie...ale możliwości było dużo :D

ważne, że udało się ogarnąć własnymi siłami :)

szastal
31-07-10, 14:38
Wiedziałem, że na Ciebie zawsze można liczyć.

Niestety należy po kolei przejrzeć cały układ , powiem ci że to może jakaś żarówka , a ty wyjmiesz wszystkie i nadal będzie zwarcie a to się okaże że gdzieś przewód się przerwał i masuje do budy np. Mi kiedyś poszła żarówka H4 która od razu spaliła bezpiecznik, wkładałem nowy i nic, wymieniłem żarówkę i było ok, a czasem mogła ci np woda do lampy nalecieć. Przyczyn i szukania dużo, a czasem szczęśliwy traf pomaga, z resztą jak kolega napisał do wróżki jak chcesz gotowy traf.