Zobacz pełną wersję : EJ2 - lozysko wraz z piasta koło tyle
Nie znalazłem nigdzie, wiec pytam...
Czy możliwa jest samdzielna wymiana łożyska z całą piastą w przypadku nadwozia EJ2?
Czy ktoś moze robił to sam i wie jakie sa trudnosci? Podobno potrzeba jakiegos "specjalnego" klucza... Czekam na sugestie! :]
wymienialem sam w eg8 i nie ma zadnego problemu :roll:
nie wiem jak jest w ej2 ale mysle ze dasz rade ;)
a jeszcze widze ze ida te same pasty w tych dwuch modelach takze nie powinienes miec problemu z wymiana :D
U mnie w EJ9 mechanik wymienił to w 15 min bez żadnego klucza.
Hmm... Ok, czyli licze na to, ze dam rade sam to zrobic skoro i Tobie sie udało...
Licze tylko, ze nie pracujesz dla Monster Garage! :]
Pytanie tylko czy ktos ma jakies porady? :>
beda ci potrzebne dwa browary (bo pewnie wiecej nie zdazysz wypic :D ) dwie sruby z gwintem m6 (jak dobrze pamietam ;) ) mlotek, srubokret, i klucz chyba 24 :roll:
to od razu sie podczepie pod temat i sie spytam ile za lozyska sie zlociszy nalezy????
a masz tarcze czy bebny z tylu :?:
jak tarcze to cos okolo 350 pln jak sie nie myle za org.
a jesli tarcze to w tym momencie ci nie odpowiem.
jak tarcze to cos okolo 350 pln jak sie nie myle za org.
a jak mam tarcze????:P...hehe zwala
jak bebny to cos okolo 350 pln jak sie nie myle za org.
a jak mam tarcze????:P...hehe zwala
:P :twisted:
a jeszcze powiedz czy masz abs
nie mam abs'u, i oczywisie bebny z tylo co juz raczej wiesz...:)
Jak masz bebny ,bez Abs-u to cos ok 200 pln strona ,Ja wymieniałem w EJ6 z abs-em to płaciłem po max znizkach 225 pln za sztuke ,oczywiście zamienniki JC .Za orginały cos ok 390 pln
ok tak jak mowilem bebny bez abs oryginalna piasta 350 pln
jak bedziesz potrzebowal daj znac na priv
pzdr
no wlasnie na razie nie potrzebuje ale jak bylem u szwagra co niby pracuje na stacji diagnostycznej po polibudzie to mowil ze lozyska z tylu mi ****a lada dzien chwila... jak latwo sie domyslic postanowilem to olac bo jego tata rzeczoznawca doswiadczony powiedzial ze nic nie slyszy..ale pytam tak w razie jakby co...bo rozne gupoty moga sie zdarzyc..dzieki bardzo
Tak jak już ktoś zdążył napisać... Piasta z łożyskiem bez ABS, bębny można kupić za 200 PLN, choć w niektórych sklepach słyszałem nawet 450... :]