Zobacz pełną wersję : odcinka na 5700 obrotach d15b7 :(
dzis chciałem wypróbowac mojego nowego civa i co sie okazlao... 0-100 jakies 12 sekund... a podobno katalogowo ma 9 z tego co wydedukowalem to strasznie wczesnie mam odciecie... nawet 6 tys obrotow nie mam cos kolo 5700 - 5800... a co za tym idzie na kolejnych biegach startuje mi z nizszych i silnik nie moze osiagnac dobrej dynamiki xD pewnie poprzedni właściciel cos majstrowal no chyba ze tak seryjnie maja te silniki... ale z tego co slyszlem to kreca sie o wiele wyzej
jak i za ile mozna to zmeinic ? podjerzewam ze cos w oprogramowaniu... aa i to było na lpg sekwencji chociaz slyszalem ze odcinki na lpg nie ma a tu zonk ;|
wczensniej sie pytales o to to po co drugi temat?
ten silnik ma odcinke dalej, wiec masz cos nie tak. masz gaz tak? na bezynie jak jedzie, tak samo?
wczensniej sie pytales o to to po co drugi temat?
ten silnik ma odcinke dalej, wiec masz cos nie tak. masz gaz tak? na bezynie jak jedzie, tak samo?
pytalem sie ale bylo to pod innym tematem wiec chcialem to jakos uporzadkowac a nie wszytko w jednym :) wlasnie dzis musze obczaic czy na benzynie jest tak samo...
pytalem sie ale bylo to pod innym tematem wiec chcialem to jakos uporzadkowac a nie wszytko w jednym :) wlasnie dzis musze obczaic czy na benzynie jest tak samo...
niestety na benzynie taka sama sytuacja... :( ;/ ;|
KrzyChules
17-07-10, 17:49
a moze masz kompa z d15b8 ?
b8 do tylu sie max krecił
nie mam pojecia jakiego mam kompa... ;/ zakupilem civica coupe z silnkiem d15b7 i tak jest wybite na silniku... gdzie i za ile moge sprawdzic i ewentualnie zmienic ta odcinke ? da sie to jakos malymi kosztami zrobic ? nie jadac do serwisu i nie placac kilkaset zl ?
powiedziane bylo wyzej zebys sprawdzil jakiego masz kompa - wszystko opisane w manualu jest.
podpowiedz ze komp jest po prawej stronie, nog pasażera. pod wykladziną. przeczytaj kod z niego i przepisz.
komputer jest P06 czyli chyba ten co ma byc w d15b7
to teraz sprawdz czy nie ma zadnych bledow. seryjny p06 powinien miec wyzej odcinke, masz mozliwosc pozyczenia od kogos innego takiego samego kompa?
raczej nie bardzo ;/ a zeby sprawdzic bledy to trzeba pdo specjalistycznego kompa podpaic czy da sie to zrobic jakos homemade?
czy da sie to zrobic jakos homemade?
da się :D zobacz temat samodiagnostyka tam masz wszystko o tym.
99% obrotek kłamie. Przy ilu km/h na dwójce odcina?
prawie 80 na liczniku i odcina... no chyba ze to tak powinno byc chociaz nie wydaje mi sie ... sprint zajmuje 12 sekund ;| i na 3 biegu obroty spadaja mi na 3.5 tys i sie wlecze niemiłosiernie do tych 100km/h, z tego co widizlem na filmikach to 3 bieg wskakuje juz na okolo4,5 tys obrotów i dwojka im ciagnie do 90
Dobra, odchylaj wykładzinę pod nogami pasażera i odczytaj dla nas jaki tam siedzi ECU...
P06 chyba o to oznaczenie chodzi ;)
Muzyk-Grzes
20-07-10, 06:14
A nie świeci żółta ikonka silnika (check engine) ?może komp pracuje w trybie awaryjnym.
raz mi sie wlaczyla ale po ponownym zapalnieu autka juz bylo ok