Zobacz pełną wersję : podnośnik szyby
Witam, kupiłem elektrykę do szyb, podpiąłem podnośnik na krótko do akumulatora żeby sprawdzić czy działa, działa, ale kiedy silniczek dojedzie do końca zębatki po której się porusza spada z niej ( może nie spada ale dojeżdża za daleko i nie może wskoczyć z powrotem na zębatkę) po nakierowaniu go na tą zębatkę porusza się prawidłowo ale spada znów z drugiej strony. Czy to jest normalne? Nie powinno być tam jakiegoś ogranicznika?
Witam, kupiłem elektrykę do szyb, podpiąłem podnośnik na krótko do akumulatora żeby sprawdzić czy działa, działa, ale kiedy silniczek dojedzie do końca zębatki po której się porusza spada z niej ( może nie spada ale dojeżdża za daleko i nie może wskoczyć z powrotem na zębatkę) po nakierowaniu go na tą zębatkę porusza się prawidłowo ale spada znów z drugiej strony. Czy to jest normalne? Nie powinno być tam jakiegoś ogranicznika?
Jest to normalne.
Rozumiem że, jak wstawię to w drzwi to silniczek z przekładnią będą blokowane w jakiś sposób? I jeszcze jedno na drzwiach pod tapicerką nie mam folii jak to widziałem na zdjęciach jak już wszystko zamontuję to dać tam folię (przykleić ją można jakimś silikonem )? Czy można zostawić tak jak jest?
Dokładnie, będzie blokowane. Co do folii to ja bym dał, ale nie jest to jakiś mus, że ma być.