Zobacz pełną wersję : Wymiana pasa przedniego w 5 Gen EG?
Hejka
Koledzy i kolezanki. Mam do Was pytanko, a zarazem prosbe. Potrzebuje zmienic pas przedni w swoim jajku eg3. No i teraz kwestia tego typu jest taka. W jakich granicach oscyluja ceny za zmiane takiego pasa w takim aucie, ile takie cos moze kosztowac no i teraz kwestia tego typu czy kupowac pas uzywany z wycinki czy nowy zamiennik? Moze ktos zmienial niedawno pas i moze dorzucic swoje pare groszy? zapraszam do dyskusji
Cena używki ~ 200-300 nowy zamiennik też chyba w tych granicach. Ja bym brał używkę ale ori bo zamienniki różnie wychodzą z spasowaniem
Ja mam zamiennik i bardzo żałuję że nie chciało mi się czekać paru dni na wycięcie OEMa.
Nawet nie myśl o zamienniku. Blacha duużo gorsza i faktycznie ze spasowaniem różnie:/
Jesli chodzi o pas z wycinki to boje sie tego, ze moze byc np prostowany, albo z "walonego" auta. Znacie kogos od kogo mozna kupic sprawdzony pas z niebitego auta? Jest ktos taki na forum godny zaufania?
A i jeszcze jedna sprawa...ile moze kosztowac wymiana takiego pasa? wiem ze to wszystko zalezy od mejscowosci w ktorej sie mieszka, ale pewnie ceny, az tak bardzo sie nie beda roznily?
pas jest tak zbudowany że idealnie się go wyklepać nie da więc jak coś to będziesz widział że jest z nim coś nie tak. Co do cen to nie wiem ale jak sie dowiesz to daj znać bo sam się zastanawiam nad wymianą
Też się zastanawiam nad wymianą pasa :) Myślę że w kwestii używek trzeba napisać do ludzi,którzy handlują masowo częściami (cairo, tygrysek itd) ;)
No wlasnie jestem ciekaw kto jest zaufany najbardziej z takich osob, ale wydaje mi sie ze Tygrysek na pewno. Ciekawe tylko ile by sobie krzyknal za taki pas. Tak czy owak ile myslicie moze kosztowac montaz takiego pasa u blacharza?
właśnie robie to samo u siebie.
Bierz używkę z allegro . Są po 250zł jak sie potargujesz to będziesz miał w kolorze za 200zł.
Wymiana około 250zł
To się normalnie montuje czy trzeba spawać ?
lepiej nowy z allegro dać niż ori wycięty? napewno nie ma problemu ze spasowaniem? ja też szykuję się na wymianę i ciągle szukam i się zastanawiam...
lepiej nowy z allegro dać niż ori wycięty? napewno nie ma problemu ze spasowaniem? ja też szykuję się na wymianę i ciągle szukam i się zastanawiam...
Przecież wszyscy zgodnie piszą że lepiej dać oem używke aniżeli rzemiosło z allegro.
Panowie a ja mam pytanie z troszkę z innej półki, btw sory za odkopanie, ale ten temat jest pokrewny z moim pytaniem. Wiecie może w jaki sposób wyciąć pas? tzn nie chodzi mi w jakich miejscach tylko jak posadowić samochód, czy silnik nie obciąża podłużnic i czy po odcięciu pasa nie wystąpią jakieś naprężenia które przestawią podłużnice?
edit:
czyli nikt nie wie? na pewno na forum są mechanicy którzy się takimi sprawami zajmują ;)