Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wymiana pasa przedniego w 5 Gen EG?

Jess
15-07-10, 23:42
Hejka

Koledzy i kolezanki. Mam do Was pytanko, a zarazem prosbe. Potrzebuje zmienic pas przedni w swoim jajku eg3. No i teraz kwestia tego typu jest taka. W jakich granicach oscyluja ceny za zmiane takiego pasa w takim aucie, ile takie cos moze kosztowac no i teraz kwestia tego typu czy kupowac pas uzywany z wycinki czy nowy zamiennik? Moze ktos zmienial niedawno pas i moze dorzucic swoje pare groszy? zapraszam do dyskusji

ironman
16-07-10, 09:16
Cena używki ~ 200-300 nowy zamiennik też chyba w tych granicach. Ja bym brał używkę ale ori bo zamienniki różnie wychodzą z spasowaniem

skilo_one
16-07-10, 10:43
Ja mam zamiennik i bardzo żałuję że nie chciało mi się czekać paru dni na wycięcie OEMa.
Nawet nie myśl o zamienniku. Blacha duużo gorsza i faktycznie ze spasowaniem różnie:/

Jess
16-07-10, 23:39
Jesli chodzi o pas z wycinki to boje sie tego, ze moze byc np prostowany, albo z "walonego" auta. Znacie kogos od kogo mozna kupic sprawdzony pas z niebitego auta? Jest ktos taki na forum godny zaufania?

A i jeszcze jedna sprawa...ile moze kosztowac wymiana takiego pasa? wiem ze to wszystko zalezy od mejscowosci w ktorej sie mieszka, ale pewnie ceny, az tak bardzo sie nie beda roznily?

ironman
18-07-10, 21:14
pas jest tak zbudowany że idealnie się go wyklepać nie da więc jak coś to będziesz widział że jest z nim coś nie tak. Co do cen to nie wiem ale jak sie dowiesz to daj znać bo sam się zastanawiam nad wymianą

Free
18-07-10, 21:49
Też się zastanawiam nad wymianą pasa :) Myślę że w kwestii używek trzeba napisać do ludzi,którzy handlują masowo częściami (cairo, tygrysek itd) ;)

Jess
18-07-10, 22:22
No wlasnie jestem ciekaw kto jest zaufany najbardziej z takich osob, ale wydaje mi sie ze Tygrysek na pewno. Ciekawe tylko ile by sobie krzyknal za taki pas. Tak czy owak ile myslicie moze kosztowac montaz takiego pasa u blacharza?

reaktor
19-07-10, 04:54
właśnie robie to samo u siebie.
Bierz używkę z allegro . Są po 250zł jak sie potargujesz to będziesz miał w kolorze za 200zł.
Wymiana około 250zł

Nemereth
20-07-10, 20:35
To się normalnie montuje czy trzeba spawać ?

reaktor
21-07-10, 01:25
spawać

krzyhar
21-07-10, 13:33
lepiej nowy z allegro dać niż ori wycięty? napewno nie ma problemu ze spasowaniem? ja też szykuję się na wymianę i ciągle szukam i się zastanawiam...

Free
21-07-10, 15:45
lepiej nowy z allegro dać niż ori wycięty? napewno nie ma problemu ze spasowaniem? ja też szykuję się na wymianę i ciągle szukam i się zastanawiam...

Przecież wszyscy zgodnie piszą że lepiej dać oem używke aniżeli rzemiosło z allegro.

elvis586
13-02-11, 01:48
Panowie a ja mam pytanie z troszkę z innej półki, btw sory za odkopanie, ale ten temat jest pokrewny z moim pytaniem. Wiecie może w jaki sposób wyciąć pas? tzn nie chodzi mi w jakich miejscach tylko jak posadowić samochód, czy silnik nie obciąża podłużnic i czy po odcięciu pasa nie wystąpią jakieś naprężenia które przestawią podłużnice?

edit:
czyli nikt nie wie? na pewno na forum są mechanicy którzy się takimi sprawami zajmują ;)