Zobacz pełną wersję : usunięcie wspomagania eg4
witam
mam w planach usuniecie ze swojego eg4 wspomagania. mam kilka pytań odnośnie tego zabiegu.
więc tak wywalam pompę wspomagania, chłodnice płynu, przewody.
a co z maglownicą? może zostać czy pakować inną, np od eg3?
drążki kierownicze, i końcówki drążków zostają czy trzeba je zmieniać?
co ewentualnie jeszcze trzeba zmienić?
Drążki i kolumna sa takie same bo przekładałem z maglownicy bez wspomagania do tej z. Demontujesz pompę, przewody, zbiorniczek no i maglownicę mógłbyś zmienić. No chyba że zostawiasz wspomaganie sobie tak wogóle. Bo jak coś to lepiej wyjąć i sprzedać komplet cały.
czyli demontuje wszystko i wkładam tylko magiel od eg3 i sie ciesze autem tez wspomagania:D
Dokładnie :) aczkolwiek ja nie mam paska od wspomagania założonego czyli śmigam z maglownica ze wspomaganiem ale bez niego :p także też się niby da :) tylko nie wiem czy jak zdejmiesz resztę i płynu tam nie będzie to nie wpłynie jakoś na to...dlatego lepiej zmienić magiel :)
thompson17
16-07-10, 17:56
czemu rezygnujesz ze wspomagania? dla mnie to lekko dziwne jest...
a czy nie jest tam że magiel ze wspomaganiem działa ciężej niż ten bez wspomagania jeżeli z tego pierwszego zdejmiemy tylko pasek?
czemu rezygnujesz ze wspomagania? dla mnie to lekko dziwne jest...
walka z masą;)
ogólnie to hania nie jest do jazdy na co dzień i wspomagania nie potrzebuje. auto ma sie tylko dobrze odpychać, a jak wywalę wspomaganie pare kilo odpadnie:D
Tak naprawdę to odpadnie Ci ze 3 kg może ;) tyle co waży pompa i przewody ze zbiorniczkiem :) bo maglownica i tak będzie tylko może tyci lżejsza :)
a czy nie jest tam że magiel ze wspomaganiem działa ciężej niż ten bez wspomagania jeżeli z tego pierwszego zdejmiemy tylko pasek?
Ja tak mam zrobione ponieważ po założeniu okazało się ze magiel zawodziła i mam zdjęty pasek a reszta wspomagania jest :) dla mnie i tak kręci się łatwo :) więc jeżeli jest ciężej to minimalnie :)
nie tylko 3kg(imo wiecej) - chodzi o to ze pompa tez stawia opor dla silnika, pozatym, caly plyn, przewody, chlodnica, i pompa waza troche wiecej niz 3kg.
dobry temat bo planuje u siebie zrobic to samo :)
mozesz zrobic tak ze jak wyjmiesz to wszystko wrzucic na wage? - poza plynem oczywiscie :D a potem jak bys mogl to napisac mi pmke jakie sa roznice ? :)