Zobacz pełną wersję : Tylne głośniki w Aerodeck'u
Witajcie, od jakiegoś czasu kusi mnie, aby ściągnąć osłony głośników nad tylną kanapą. Wydaje mi się, że nic tam nie ma, a chciałbym żeby ładnie grało także z tyłu.
I tu moje pytanie: jak je ściągnąć, po prostu podważyć i pociągnąć ?
Nie chciałbym nic uszkodzić/połamać.
DamianPietras
15-07-10, 16:26
tak jak piszesz podważyć narozniki i wyjąć osłone.
a chciałbym żeby ładnie grało także z tyłu.
Niestety w takim przypadku wywalić w cholerę te pierdziawki o ile są, trzeba zrobić nowe dystanse i najlepiej wsadzić zestaw separowany , tak aby w miejsce oryginalnych dać niskośredniotonowe a w słupki wysokie, miejsca tam pełno więc zwrotnice się chowają bez trudu, warto rozważyć nowe kable do tych głośników.
Wydaje mi się, że nic tam nie ma, a chciałbym żeby ładnie grało także z tyłu
Bo one tak grają jakby ich nie było :)
Weź coś płaskiego i podważ, odchodzą bez problemu.
Też mnie wkurza, że tył praktycznie nie gra, chciałem coś innego tam wsadzić ale gość w sklepie audio powiedział, że nie ma sensu bo pod sufitem jest za duża przestrzeń, proponował tylko małą tubę do bagaznika :) Ale jak ktoś ma inne, sprawdzone pomysły to chętnie posłucham :)
Szastal, Ty masz tak jak piszesz, dobrze to gra? Czy to tylko teoria? ;)
kiedy robiłem audio w tym aucie dawno temu. Zdaje się w fabryce tonów, to podsumwali, że czego by tam nie wsadzić to i tak nie będzie grało bo miejsca nie ma.
Porządne głośniki z przodu, wygłuszyć wnętrze i wystarczy.
Dlatego ja mam zrobione jak mam, jest tam niby dużo miejsca ale na głębokość to cienki naleśnik wchodzi, czy dobrze gra - raczej tak, choć z tyłu nie jeżdżę więc to było tylko takie uzupełnienie systemu. Na tyle i tak jest skrzynia z hertz`em o średnicy 250mm więc wszystko gra bardzo ładnie. No i podstawowa sprawa żadna tuba, chyba że nie zależy nam na jakości niskich tonów. Jakiś czas jeździłem bez skrzyni i grało to całkiem przyjemnie.
Jakoś nie mogę się do nich dobrać, strasznie mocno siedzą :mad:
No ja ci nie pomogę już z tymi maskownicami bo ich już nie mam. Ale na pewno da się je wyjąć.
ktos wie czy w tylne drzwi da sie wsadzic 165mm glosnik. to znaczy czy jest tam jakis otwor do ktorego mozna bylo by przykrecic dystans??
ktos wie czy w tylne drzwi da sie wsadzic 165mm glosnik. to znaczy czy jest tam jakis otwor do ktorego mozna bylo by przykrecic dystans??
A o jaką honde pytasz ? Bo aero takich miejsc nie ma, chyba że byś boczki nowe zrobił to może przy odpowiedniej rzeźbie dało by radę, ale jaki to ma sens ? Basu ci brakuje to się skrzynie montuje w bagażniku no i chyba nie myślisz że to ci zagra dobrze tylko pod samym radiem bez wzmacniacza.
o honde 5d 97r
wiem ze boczek do przerobienia chodzi bardziej o konstrujcje drzwi ale na dniach sobie to sprawdze myslalem ze ktos ma zamontowane jakies glosniczki tam
A co ci to da, przecież z tyłu masz miejsca na głośniki to najpierw zacznij od nich.