PDA

Zobacz pełną wersję : Złącze przewodów głośniki tył

marmall
25-10-06, 10:15
Witam Szanownych :)
W mojej hani doprowadzone są przewody (seryjnie) do tylnych głośników, których na razie brakuje heh, ale już niedługo :smile: Przejdę do meritum: złącza (końcówki) tych przewodów do głośników są raczej niestandardowe, sprawdzałem przy kilkunastu używanych różnych głośnikach i stwierdziłem, że mają zupełnie inne podłączenia. Domyślam się, że jest różnica między haniami euro a haniami japan pod tym względem i ostatecznie zamienię to na jakieś standardowe końcówki, jednak... zastanawiam się czy nie ma na rynku głośników o takich nietypowych podłączeniach. Może Ktoś z Was zetknął się z takim tematem?? Pozdro for @ll

P.S. Szukałem w postach car audio i albo nie ma tego albo źle szukałem :?

xavier84
25-10-06, 10:51
najlepiej zerwij końcówki i dolutuj albo zatrzaśnij nowe, nie kupuj głośników pod końcówki!! :?
Robota na 15 min

pat33ryk
25-10-06, 13:44
Do tego te seryjne kable są co najmniej średnie.. Najlepiej byłoby pociągnąć całe nowe kable 2,5kwadrat 8)
Robota na 1 godz.
A jak już ciągnąć kabla przez fure to od razu wrzucić piecyk i skrzynke do bagażnika a nie tam jakieś elipsy! 8)

MartinS
25-10-06, 14:56
jak kolega chce wsadzic elipsy i zasilanie z radia to seryjna instalacja w zupełności wystraczy....