PDA

Zobacz pełną wersję : Nieznośny błąd nr 45

majkel79
14-07-10, 20:23
Wczesniej nie bylo takiego problemu, ale ostatnio juz kilka razy zapalil mi sie blad nr 45 - Zbyt uboga lub zbyt bogata mieszanka w systemie monitorowania paliwa. Pali sie przez 2-3 dni a przy kolejnym odpaleniu juz go nie ma. Nie jest to moim zdaniem wielce powazna rzecz, ale moze ktos z Was wie co moze byc przyczyna wyskakiwania tego bledu?

kamil-wawa
14-07-10, 21:27
Wczesniej nie bylo takiego problemu, ale ostatnio juz kilka razy zapalil mi sie blad nr 45 - Zbyt uboga lub zbyt bogata mieszanka w systemie monitorowania paliwa. Pali sie przez 2-3 dni a przy kolejnym odpaleniu juz go nie ma. Nie jest to moim zdaniem wielce powazna rzecz, ale moze ktos z Was wie co moze byc przyczyna wyskakiwania tego bledu?

a nie masz gazowni... ??? moze zabardzo skrecona...albo sonda jamesa bonda ;P

majkel79
15-07-10, 08:07
a nie masz gazowni... ??? moze zabardzo skrecona...albo sonda jamesa bonda ;P

Nie mam gazu. Ale co z sonda? Padnieta? Watpie... Jakies inne pomysly?

majkel79
16-07-10, 13:24
Poszperałem trochę i dowiedziałem się, że jednym z powodów wyskakiwania błędu 45 może być uszkodzenie wężyka na regulatorze ciśnienia umiejscowionym na listwie wtryskiwaczy. Brak prawidłowego ciśnienia na listwie jest odczytywany z sondy lambda stąd zapala się check. U mnie okazała się to wina właśnie tego wężyka. Nie jest zniszczony ani dziurawy, ale wystarczyło go dokładnie obmacać i docisnąć z jednej i drugiej strony i błąd zniknął jak ręką odjął.