Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : zielone pudelko

voxuran
14-07-10, 19:19
Witam, kupilem zestwik elektryki do szyb z rozbitego cifa , mam jedno pytanie. To takie male zielone pudelko to czasem nie jest sterownik centralnego zamka? Jeśli tak to móglbym to usunąć, bo nie jest mi potrzeby. Chyba że jest to jakaś centralka od elektryki szyb. Napis na pudelku
MITSUBA
DOOR LOCK
CONTROL 12V
RK-0242
made in japan

Cysiek
14-07-10, 19:36
centralny

voxuran
14-07-10, 19:40
Ok, dzięki.

Chipsy2
15-07-10, 22:32
Odpinasz z wiązki i po temacie. Jak jesteś chętny na większą zabawę to powypinaj przewody z wiązki i będzie mniej kabelków.

voxuran
16-07-10, 18:29
Kabli było mnóstwo bo były od centralnego, lusterek i pewnie głośników. Po dogłębnej analizie schematu i porównaniu go z wiązką zostały już tylko te które są potrzebne, a tak na marginesie można podłączyć masę w drzwiach czy lepiej ciągnąć kabel od masy do środka i dopiero tam gdzieś podłączyć?

Chipsy2
16-07-10, 19:33
Zasada jest taka że masy nigdy nie za dużo. Im lepsza masa tym mniej kłopotów. Jak masz zbędne kostki od luster elektrycznych to chętnie przygarnę.

voxuran
16-07-10, 20:04
Czyli masę lepiej dać w drzwiach i w środku , wtyczki opchnąłem kumplowi który ma hondę z pełną elektryką w drzwiach bo coś mu tam nie łączyło (poszło za sześciopaka)

voxuran
19-07-10, 12:43
Witam, przy okazji montażu elektrycznych szyb postanowiłem zamontować centralny, Mam tylko jedno pytanie kiedy i w jaki sposób trzeba regulować "skok" siłownika centralnego zamka (zwykły zamek z Allegro). Mojemu kumplowi po zamontowaniu centralnego siłownik mocno szarpał i uderzał przez co był strasznie głośny przy zamykaniu i otwieraniu, w wielu samochodach w których był zamontowany jakiś uniwersalny zamek, odblokowanie i zatrzaśnięcie drzwi odbywało się znacznie ciszej i mniej "gwałtownie".
Z innej beczki, zauważyłem że jedna z plastikowych rolek w elektrycznej prowadnicy nie przesuwa się płynnie, wyjąłem ją i okazało się że ma jajkowaty kształt, czy rolka z ręcznego mechanizmu będzie pasować i czy można ją bezproblemowo przełożyć ?