Zobacz pełną wersję : Łącznik drążka stabilizatora, jaki?
Panowie jakiej firmy łącznik drążka stabilizatora przedniego polecacie do Civa 98r EJ9? Waszym zdaniem wymieniać obydwa łączniki teraz, czy wystarczy jeden? ( drugi wydaje się być dobry)
I pytanie: Czy łącznik może spowodować stukanie w zawieszeniu odczuwalne tylko przy wolnej jeździe?
skolopendra
14-07-10, 18:49
czy wystarczy jeden? ( drugi wydaje się być dobry)
wystarczy
A jakie łączniki polecacie? Na pewno jeśli zamienniki to tylko made in japan? ;)
czy CTR za 55 zł szt. będzie dobrym rozwiązaniem?
a może coś innego? lub znacie jakiś sklep z tańszymi CTR'kami? ;)
ctr może być..i najlepiej wymienić komplet...u mnie też się tak to objawiało właśnie podczas wolnej jazdy po nierównościach
Rok temu wymieniłem obydwa - Oyodo/555, koszt około 50zł za sztukę, nie pamiętam konkretnie.
Dzięki za pomoc. Dołożę jednak te 20-30zł i założę 555 bo ponoć są najlepsze. Oczywiście tak jak kolega sugeruje- wymienię obydwa łączniki.
Pytałem w innym temacie ale bez odzewu. Postanowiłem wymienić łączniki stabilizatora. U mnie są tego typu http://moto.allegro.pl/lacznik-stabilizatora-honda-civic-87-01-crx-87-98-i2037442701.html. Z jaką siłą dokręcać nakrętki? Miałem już 2 rouvile i pękły obydwa. Teraz założyłem ashikę i też pękł w czasie jazdy. Pierwsze dwa wytrzymały miesiąc następny 2 miesiące. Jakiej firmy polecanie łączniki tego typu bo tego drugiego jest kilku producentów?
jak metal pęka w czasie jazdy to nie doqrwiaj tego tak mocno tylko upewnij się jak wygląda wymiana tego wg. manuala
skolopendra
20-01-12, 19:49
siłą dokręcać nakrętki?
z wyczuciem
z wyczuciem jak dokręcisz z wyczuciem to Ci może się poluzować i Ci będzie biło.
Dokręć nakrętki bardzo mocno, żeby problemu nie było, jak ja to mówię... do momentu upłynnienia gwintu.
Panowie jakiej firmy łącznik drążka stabilizatora przedniego polecacie do Civa 98r EJ9? Waszym zdaniem wymieniać obydwa łączniki teraz, czy wystarczy jeden? ( drugi wydaje się być dobry)
I pytanie: Czy łącznik może spowodować stukanie w zawieszeniu odczuwalne tylko przy wolnej jeździe?
od razu też gumy stabilizatora wymień na oryg są tanie one też dostają trochę i u mnie to pukało,poza tym po wymianie robi się przyjemnie sztywne auto więc polecam wymienić komplet łączniki i gumy
skolopendra
21-01-12, 11:32
jak zakładałem u siebie staba z mb67,dokręciłem łączniki z wyczyciem
mijają trzy lata i zawiecha z tyłu jak nowa :cool: