Zobacz pełną wersję : Wysokosc zamontowania chlodnicy (otowrow na weze)
D16z6 - wymontowalem bo chce wstawic inna (grubaska) i troszke przebudowac umiejscowienie jej tylko chyba wychodzi ten gorny otwor wyzej nic ten wlot w blok (z odpowietrznikiem). Starej juz nie mam i nie wiem czy tak powinno byc :confused:
Patrzylem u kumpla w 7genie i ma mniej wiecej te otwory na 1 wysokosci a 5gena jakos nie moge namierzyc :mad:
Sorka ale moglby ktos looknac jak powinno byc ??
I jeszcze rownawczy musi byc wyzej (wlot rurki) niz ~poziom wody w chlodnicy ??
Wyrównawczego zbiorniczka nie da sie zamontować inaczej niż normalnie. Chłodnicy też. a że grubsza to inna bajka, w niczym nie przeszkadza.
Wyrownawczy montujesz na OEM wieszaku wiec to nie problem. Chlodnice stawiasz na pasie przednim i wszystkie raczej maja te same wymiary 350 jakoś lub 348 czy 349 wysokości, nie pamiętam teraz dokładnie. :)
Postaram sie zapodać fotki w domu :)
Wyrównawczego zbiorniczka nie da sie zamontować inaczej niż normalnie. Chłodnicy też.
Bzdura.
Chomik, jezeli kupiłeś chłodnicę do 5 gena to mocowania powinny pasować do seryjnych. Nie jest istotne na jakiej wyokości są przewody wodne. Zbiorniczek też powinien pasować w swoje miejsce. Jeżeli nie bedzie to kup jakiś aftermarket z mocowaniami, lub jeżeli kasy brak przyłap oem na zipy gdzieś w pobliżu chłodnicy.
Bzdura.
No tak, da się... dla chcącego nic trudnego... tylko po co przestawiać?
Ja tam kupując chłodnicę nie myślałem o mocowaniach nawet, wstawiłem w to samo miejsce co było, wszystko jest jak było.