Zobacz pełną wersję : maska z karbonu, okleina
tak sobie pomyślałem jak to by było i jak to by się trzyma, a dokładnie chodzi o folie powiedzmy imitującą karbon aby jak nakleić na maske z laminatu a następnie oczywiście pokryć lakierem bez barwnym
znalazłem coś takiego
http://www.allegro.pl/item135892035_folia_termoplastyczna_carbon_karbon_ z_polyskiem.html
tylko ciekawe czy pod pływem temeratury ta folia nie zacznie robić mi dziwnych akcji :)
http://lenynet.pl/%7Eadrian/tuning_system/carbon/l.jpg
obkleiony spoiler nawet jako tako imituje karbon, więc może źle nie wyjdzie :) jakieś opinie ? :D
jesli to ten spoiler na focie jest oklejony to moze byc super ;) tylko zycze powodzenia w kladzeniu tej folii na takiej powierzchni :?
[ Dodano: Pon 23 Paź, 2006 ]
poza tym bedzie jeszcze jeden problem. folie trzeba laczyc bo max szerokosc to 45cm.
ale do malych detali na desce rozdzielczej moze byc niezla ;)
ten spojler jest carbonowy bo widze zdjęcia z usa to raz a tam sie w takie głupoty nie bawią a dwa ze to na siconie wiec do nich jest gratów w **** a trzy tak ładnie sie nie da okleic tymi foliami
ale ogolnie ciekawy jestem plastycznosci tej folii
fajna sciemka :D zaowaz ze spoiler ma strukture skosna a folia normalne prosta :) i niewyjdzie tak jak ten spoiler :)
ale sprobowac zawsze mozna :]
nie wiem czy nie rozsadniej byloby popytac u ludzi, ktorzy robia w carbonie czy na taka laminatowa powierzchnie nie daloby sie naciagnac jednej - zewnetrznej warstwy carbonu.
Z tego co pamietam to TENCIO cos kiedys kombinowal z taka folia badz podobna i efekt tego byl mizerny.
napewno by sie dalo :]
ale w polsce znalesc taki kasek carbonu na cala maske to hmmmm niezla zajawka :| mi szukali kole 4 miesiecy :|ale maska wazy 4kg <lol>
zobaczcie sobie fotki z Kielc ze zlotu i goscia co mial 7gen i maske z carbonu, a tylna lotke i klape oklejona. Wykonane to bylo profi. Spytajcie ARTXa albo kogs z kielc gdzie bylo robione.
trzeba by popytac jaka technologia sie to wykonuje. Na pewno taka carobnowa maska robiona jest warstwowo wiec.... wystarczyloby dac tylko warstwe zewnetrzna i wszystko maznac bezbarwnym. Pytanie jak jest w praktyce, czy ktos by sie tego podjal i jaki bylby orientacyjny koszt.
Bo moze sie okazac ze zrobienie laminatu + carbonowa warstwa wyjdzie niewiele taniej niz sciagnac gotowy produkt.
ja oklejałem sporo rzeczy...
i mysle, ze mogłoby sie to udac...(przy odrobine wprawy oraz przestrzeganiu kilku zasad)
ale nie ma takiej duzej foli wiec pomysł odpada(bo łaczone wersja wyjdzie jak z d...py)
no to fakt, nie zobaczyłem że to 45cm :( więc będzie lipa jak cholera,
nałożenie samego carbonu na maske wiąrze się z cena około 800-1000zł, więc to jak dla mnie zupełnie bezsens, ale extra wygląda, aahh zresztą na spocie w środe zobaczycie :D
naciagniesz cobie potem biale pasy przez cale auto w miejscu laczenia folii i bedzie git
naciagniesz cobie potem biale pasy przez cale auto w miejscu laczenia folii i bedzie git
:evil: :?
mozna jeszcze po taności doc tapem te pasy zrobić:D
daj sobie spokój z oklejaniem, jak juz tak chcesz miec maske ala carbona a Cie nie stac narazie to pomaluj maske na czarną perłe z grubymi opiłkami metalu w lakierze(tak to sie chyba nazywa) z daleka da Ci to efekt carbonu, lub poczekaj az Rekin sie rozkreci w carbonach i zbieraj na carbon od niego.
:) no i tak właśnie zrobie, dlatego powstał ten temat aby określić i dowiedzieć się co i jak ;)
..::szczur::..
24-10-06, 20:57
ostatnio czytalem w necie na temat karbonu wlasnie naklejanego na maske jak znajde linka to tutaj wstawie ale ogolnie to po zimie nie wygladalo to najlepiej bo folia zaczynala pękać pod wplywem niskiej temperatury
okleina z prawdziwego carbonu na tamtej hondzie z Kielc była robiona u nas : A.G. Tuning. zapraszam www.ag-tuning.pl
pozdro