PDA

Zobacz pełną wersję : Jaki autoalarm + centralny zamek ??? prosze o pomoc

kris_nh
23-10-06, 17:16
Witam! jakiej firmy autoalarm + centralny zamek polecacie bo chce zalozyc do Hondy Civic 3 drzwiowej 1996 r??? dzieki z gory za odpowiedz, czy ten bedzie dobry :
http://www.allegro.pl/ite...ek_gratisy.html ????

[ Dodano: Pon 23 Paź, 2006 ]
http://www.allegro.pl/item134179034_alarm_centralny_zamek_4drzwi_b_wysok a_jakosc_.html - o TEN ALARM MI CHODZILO :) ???

uboat
24-10-06, 08:54
polecam autolarm Proxima. Jeden z najlepszych, polska produkcja porównywalna z droższymi zagranicznymi modelami. Alarm z odcięciem zapłonu i zabezpieczeniem antynapadowym kosztował mnie z montażem 450 zł.

MacK
25-10-06, 10:23
Seo Dolphin, poczytaj o nim na www.elektroda.pl, naprawdę klasa
mozesz go kupić w Kraku tutaj=> http://www.mse.pl/index.php?d=produkt&id=103&PHPSESSID=e3831b39e51ef20b290f5c35f707e814

kiciarz
26-10-06, 03:24
rowniez polecam alarmik seo

posiadam takowy u siebie w hani :)

kurgan
06-11-06, 22:44
Witam

Jestem z pod Legnicy. Stalem sie szczesliwym uzytkownikiem Civica z 93 3d. Zeby nie zakladac nowych topicow pisze w tym bo i temat pokrewny.

Szukam jakiegos dobrego centralnego z alarmem. Cos co juz jest na aukcjach ew. kogos kto w mojej okolicy montuje centralki (Legnica, Wroclaw generalnie dolnyslask). Jako, ze sprzet grajacy juz jest to nie chcialbym go stracic.

Z gory dziekuje za pomoc. Szukalem w topicach i na nic nie wpadlem... poza tym, ze wyjasnilem brak kontrolki swiatel i pare innych szczegolow, co do ktorych mialem watpliwosci.

I jeszcze jedno poza tematem topa. Jak usunac nalepki, ktore ktos kiedys przywalil na drzwi nad listwa (rozowe kurka). Wyglada to jak folia samoprzylepna albo jakies inne badziewie. Slyszalem, ze suszarka + podgrzanie moze pomoc, ale nie chcialbym zdjac tego z lakierem or something.

pozdro

ppm702
07-11-06, 01:03
http://www.emg.wroc.pl/

suszarka + podgrzanie
a później ekstrakcyjna. Zapraszam do szukajki

mały_pyton
07-11-06, 20:45
Witam!!
A ja mam nastepujący problem: po pojawieniu się śniegu i mrozu w zeszłym tygodniu odmówiły współpracy siłowniki od centralnego, zamarzając w sposób zabetonowany!!znajomy mechanik poradził ich wymianę, ja natomiast planuję nasmarować je smarem(samodzielnie we wlasnym garażu) o bardzo niskiej temperaturze zamamrzania.czy macie może jakieś jeszcze pomysły?czy tez poprostu wymienic te silowniki i już!!pozdrawiam.

Kosciech
10-11-06, 20:17
Witam!
Zdecydowanie odradzam kupowanie alarmów niewiadomych marek na allegro, bo później są same kłopoty, np z naprawą pilota, bo nie ma części. a serwisu to sobie można szukać i szukać. Osobiście zajmuję się montażem alarmów, centralnych zamków i różnych innych rzeczy. Pracuje w warsztacie na ochocie. Osobiście preferuje i montuje takie alarmy jak: Predator, Seo, Xenon, Centurion, Carbine. Są to alarmy, których nie kupicie gdzieś na bazarze, są praktycznie bezawaryjne.
Natomiast jeśli chodzi o centralne zamki to nie ma wiekszego znaczenia, bo tak właściwie to wszystkie są zbliżone jesli chodzi o produkcje i wytrzymałość.

[ Dodano: Pią 10 Lis, 2006 ]

Witam!!
A ja mam nastepujący problem: po pojawieniu się śniegu i mrozu w zeszłym tygodniu odmówiły współpracy siłowniki od centralnego, zamarzając w sposób zabetonowany!!znajomy mechanik poradził ich wymianę, ja natomiast planuję nasmarować je smarem(samodzielnie we wlasnym garażu) o bardzo niskiej temperaturze zamamrzania.czy macie może jakieś jeszcze pomysły?czy tez poprostu wymienic te silowniki i już!!pozdrawiam.

Szczerze mówiąc to nic Ci nie da smarowanie siłowników jeśli jest to c.z dokładany, to najprawdopodobniej te siłowniki są nierozbieralne. Njalepiej jest je po prostu wymienić. Sprawdź jeszcze, czy przypadkiem to nie mechanizm zamka Ci zamarza, bo moze się okazać, że tak jest i wtedy smarowanie zamka od wewnątrz drzwi jest jak najbardziej wskazane. Pozdrawiam

emg
11-11-06, 00:35
jak gumka sparcieje to do srodka siłownika wlewa się woda i zamarza

mały_pyton
11-11-06, 09:22
jak na moje nie wprawne oko, to smarowanko się powiodło, zobaczymy jeszcze jak sie zachowa na mrozie, jeżeli zamarznie to je poprostu wymienie.przy okazji faktycznie wysmarowałam zamki+uszczelki drzwi i bagażnika, chociaż jestem pewna że to zamamrzały siłowniki, a nie zamek, bo z kluczyka dało się otworzyć auto:), heh na szczęście. Gorzej że nie dało się naprawić klamki od strony pasażera, trzaba ja jednak faktycznie wymienić, a jest to ślad po niedawnej próbie włamania do auta:(((((.