Zobacz pełną wersję : jak z przekłdka z anglika
Witam!!!
Mam rozbite autko z przodu koszt naprawy to coś około 5000. Wiec sie nie opłaca raczej go robić w warsztacie doradzili mi sprowadzenie autka z Angli i takie moje pytanie jak to jest z przekładkami w Hondach czy sa problemy czy nie i ile takie autko by tam kosztowało ewentualnie jakieś namiary jak ktoś ma. Chodzi o HONDE CIVIC VTI(B16A2) SEDAN EG9 z roku 1995 mod 92-95.
I jeszcze jedno bedą graty pasować do coupe?? oczywiście silnik ten sam.
GrzechuLSi
23-10-06, 17:55
przemek.b, w angli tanio kupisz ale niewiem ile koszty transportu ale chyba duuzo
no ale czesć kasy odzyskam se swojej starej sprzeda sie niepotrzebne czesci
pogadaj z maćkiem (maciekxxxx) ... ale z moich informacji taka przekładka jest nielegalna = samochod nie przechodzi badan = samochod nie jest dopuszczony do ruchu (nawet jak sobie zalatwisz) to w momencie stłuczki mozesz nie dostać $ z polisy
pogadaj z maćkiem (maciekxxxx) ... ale z moich informacji taka przekładka jest nielegalna = samochod nie przechodzi badan = samochod nie jest dopuszczony do ruchu (nawet jak sobie zalatwisz) to w momencie stłuczki mozesz nie dostać $ z polisy
co ty chopie mowisz,niby dlaczego jest nie legalna??Ja mialem robiona przekladke robiona w swojej D15z6 i badania przeszedl bez problemu bez zadnego zalatwiania w swiecie pojechalem zrobic przeglad przed pierwsza rejestracja samochodu w kraju i wszystko bylo ok wiec przeglad zostal podbity i zarejestrowalem bez problemow!!!!!!!!!!!
TDP jak by swapy byly nielegalne to nikt w klubie by nie robil a jak zauwazysz co 3 osoba robi swap
no właśnie to jak to w końcu jest z tym SWAP-em są trudności?? np z instalacją elektryczną?? no i ile takie autko by kosztowało w angli
wojtus1199
24-10-06, 22:49
panowie a ile kosztuje taka przekladka w civicu? Bo szukam czegos dla siebie u nas ale znalesc nie moge;/ a chce wyrobic sie do 10 tys na gotowo.
do golfa 3-ki przekładka kosztuje koło 2 tyś pln-a »do hondy pewnie z 2500
Auta takie eg6 to chodza od 1000f w góre. Może sie gdzieś da taniej wychaczyć ja niewiem gdzie :(. do tego robocizna kolejnych pare tysięcy. Pozatym juz było poruszane na forum. Niebardzo się to opłaca. Wystarczy wymienić co trzeba zrobić:
Wiązka elektryczna całość bo wszystko z 2 strony. Układ hamulcowy (serwo) z 2 strony chyba trzeba robić nowe mocowanie w budzie bo trzeba przemontować. Kompletny ukłąd kierowniczy. Deska rozdzielcza oczywiście. Więc roboty niejest mało. Za 2k by chyba ktoś zrobił jak by mu dać oba auta i on tylko by przekładał.
Więc w moim mniemaniu najlepsza opcja to 7000zł.
Osobiście myslałem na SiR z japoni z przekłądką na polandie. Zrezygnowałem. Niewidziało mi sie poruszanie tak zdłubanym autem. Swap silnika przy tym to jak zmiana koła na zapasowe :P.
wojtus1199,
Witam
Mam pytanko, czy dowiedziales sie ile moze kosztowac taka przekladka z anglika na normalny? Bo tez poszukuje info o cenie.
Bylbym wdzieczny za info. Pozdr
wojtus1199
26-10-06, 14:32
nie dowiedzialem sie, szukam normalnego:) nawet cos ogaldalem dzis tlyko ze mam pewne zastrzezenia, ale o tym wiecej tu http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?p=269523#269523
Podobno jest tak ze jesli przelozysz bo robia to u nas to jedziesz do rzeczoznawcy placisz chyba kolo 200stow i orzeka ze auto zostalo dobrze zrobione itd i normalnie jezdzisz .przeciez robia u nas w polsce przekladki firmy takze lepiej jest sie popytac
\
koszty swapu + zakup biorcy > koszt naprawy.
I jeszcze jedno bedą graty pasować do coupe?? oczywiście silnik ten sam.
jakie graty?
chodziło mi o deske rozdzielcza maglownice itd itp.
ale temat nie aktualny autko jest juz wyklepywane :)
Podobno jest tak ze jesli przelozysz bo robia to u nas to jedziesz do rzeczoznawcy placisz chyba kolo 200stow i orzeka ze auto zostalo dobrze zrobione itd i normalnie jezdzisz .przeciez robia u nas w polsce przekladki firmy takze lepiej jest sie popytac
moze i tak jest,jezeli na pierwszym przegladzie nie zaznaczy ci ze byla robiona przkladka to masz 200 stowy w kieszeni,Ja nie mialem zadnych problemow z rejestracja auta po przekladce,to fakt ze gosc na przegladzie zapytal czy robilem przekladke a raczej gdzie ja robilem,wiec dostal odpowiedz ze kiera byla juz po wlasciwej stronie i przkladki nie bylo OT taka wersje przywiozlem,bo z tego co wiem potem musisz przedstawiac faktury na przekladki itp jezeli sie w wydziale komunikacji przyczepia.
Hehe....jakiejs kobiecie w ASO przeliczyli ile kosztuje przekladka z anglika Civica z 2001roku...(juz nie miala gdzie z tym isc:P) .... Cena ze wszystkimi nowymi czesciami 31tys zł.... Szkoda, ze nie widzieliscie miny kobiety:)