Zobacz pełną wersję : Światła do jazdy dziennej --> civic 6 gen
Jak wam sie podobaja takie światła, i czy podpasuja do civica 6 gen 3d w sensie wizualnym i fizycznym??
link:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/9960462bbbac7ff2.html
pozdrawiam, dzieki za odpowiedzi!!
tzn nie zmieszcza sie czy nie pasuja wizualnie?? Chcialem znalezc takie okragle podobne do halogenow ale niestety nie liczac ledowych nie ma okraglych;/. Ledowe chyba pasuja lepiej do nowszych samochodow a poza tym ledowe z helli 700 czy 800 zl...
mam nadzieje ze ktos jeszcze oceni!! bede wdzieczny
pozdrawiam!
Są podobne do OEM fog lights'ów w przed lifcie . Ale nie wyglądają.
Po co Ci w ogóle tak bardzo te światła ?
no jakby mial zabudowe od fogow i wlozyl tam takie lampki to by wygladalo w miare sensownie, ale czy nie lepiej wtedy miec cale fogi??
a jest cos takiego jak zabudowa do okraglych fogow do civica 6 gen, halogeny nie sa w 5g tak zabudowane?? btw te swiatelka niestety nie sa okragle, sa owalne.
Jaki jest sens świateł do jazdy dziennej? Spali Ci się żarówka w normalnej lampie to wymieniasz za parę złotych, a tak trzeba wyłożyć kilka stów na niby oszczędne lampy... :rolleyes:
W IC kosztuja 209zl, jest to jednak mniej niz za halogeny do 6 gen i jednak bardziej uzyteczne. Jednak w tym co napisales tez jest troche prawdy, zastanowie sie. W miedzy czasie zapraszam innych do oceny wizualnej tych lampek bo co do oplacalnosci znam juz wasze zdanie;).
Jaki jest sens świateł do jazdy dziennej? Spali Ci się żarówka w normalnej lampie to wymieniasz za parę złotych, a tak trzeba wyłożyć kilka stów na niby oszczędne lampy... :rolleyes:
A taki kolego ze ja np, mam zarowki za ponad 100 zł i nie mysle ich zmieniac na inne dlatego ze przetestowalem mnustwo zarowek i wiem co z czym sie je. :) I niestety ale ja nie wymienie za pare zł zarowki ;)
nie wygląda. fogi dużo lepsze... światła do jazdy dziennej nie mają sensu w naszych furach...
a co powiecie o takich lampach: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0f3354c8e6da3399.html ?? jakość nie najlepsza ale coś tam widać ;p na allegro dałem 250 zł i posiadają wszystkie potrzebne atesty. Montaż nie jest zbyt trudny i do tego automatycznie włączają się przy zapaleniu samochodu, a po włączeniu pozycyjnych gasną. Z początku nie byłem do końca przekonany czy ładnie to będzie wyglądać ale po zakończeniu prac efekt był super ;)
hmm jakos mi diodowe paski i podluzne lampy nie pasuja to jest wszytko na styl audi... jesli juz to normalne lampy albo soczewki.
michal890603
15-07-10, 17:14
Moim zdaniem troche to wioską śmierdzi, ale każdy ma swój gust:)
Ja będe zakładał fogi, lepiej się wtedy auto prezenci:cool:
Witam. Od jakiegoś czasu firma w której pracuję ma w ofercie dwa modele solidnych świateł do jazdy dziennej.
Dzisiaj udało mi się zamontować światła Auto Magic DRL 7 do mojej Hondy, efekt jak na poniższych zdjęciach.Sami oceńcie ;)
fotka - światła led (http://www.neoled.pl/jack/honda/1.JPG)
zupełnie nie ten styl ;/ z 6g chcesz zrobic 8gena (ufo)
moim zdanie smierdzi wiochą, ale jak kto lubi ;)
ps. jacek zacznij od jednakowych reflektorów przednich (klosze) bo są totalnie rózne
ze niby styl audi........ale jak wszyscy montowali ringi w postojówkach na styl BMW to było super.
Dobre światła dzienne na pewno przyniosą wiele korzyści nawet samo to ze aku wystarczy na więcej a to już jest koszt za który bez problemu kupimy jeden albo dwa zestawy świateł dziennych i nie ma sensu wypisywać głupot ze to nie pasuje do mojego stylu...za kilka lub kilkanaście lat halogen odejdzie w zapomnienie nawet nowe a8 nie ma żadnych lamp poza ledami i to zarówno drogowych mijanie dziennych itp.
WOW jak dla mnie te doczepianie tych lampeczek w miejscach w zderzaku gdzike kompletnie nie pasuje... WIOCHA i tyle...
ze niby styl audi........ale jak wszyscy montowali ringi w postojówkach na styl BMW to było super.
Dobre światła dzienne na pewno przyniosą wiele korzyści nawet samo to ze aku wystarczy na więcej a to już jest koszt za który bez problemu kupimy jeden albo dwa zestawy świateł dziennych i nie ma sensu wypisywać głupot ze to nie pasuje do mojego stylu...za kilka lub kilkanaście lat halogen odejdzie w zapomnienie nawet nowe a8 nie ma żadnych lamp poza ledami i to zarówno drogowych mijanie dziennych itp.
tyle ze angel eyes to cala przerobiona lampa, a wlasciwie tylko ksztalt zewnetrzny jest oryginalny a srodek soczewka czarny wklad ringi itd to zupelnie inny rodzaj przerobki niz wpakowanie tandetnego paska ledowego ktory wogole nie ma wizualnego punktu zaczepienia ze zderzakiem ani ogolnie z wygladem samochodu, widac ze jest to cos zrobione "na sztuke" dla mnie osobiscie to odpada, jakby zrobili np cala nowa obudowe fogow i jakos ladnie wkomponowane ledy to bylaby inna sprawa a tak to tuning/ ulepszenia by allegro style.
Son - Goku
25-09-10, 21:43
Ja chętnie bym zakupił halogeny owalne led. zadne paski czy kij wie co,po prostu halogen owalny .Jak na jazdę dzienną. . .
Ale dorwać takie coś nie mogę.
no ja tez bym wolal miec swiatla dzienne zrobione na podstawie fogow, bo fogi w 5genie kazdy wie jak swieca te z ebaya:) jest to tylko ozdoba a nie dzialajace swiatlo:)
Bo halogeny mają świecić do dołu i na boki a nie przed auto.....
Bo halogeny mają świecić do dołu i na boki a nie przed auto.....
no wlasnie maja swiecic a te z ebaya to "blyszcza" nie swieca:) dlatego wolalbym miec przerobiony fog na dzienne niz miec ten nie oryginalny fog ktory i tak nic nie daje poza wygladem
co do swiateł dziennych to zgadzam się z tym ze dużo osób montuje je bez sensu, do tego nieprawidłowo i niezgodnie z przepisami..do tego jeszce kupują chinskie podróbki które w rzeczywistości nic nie dają oprócz pseudo countrytuningshow
Wiadomo jedni wstawiają migające lampeczki bo im się podoba poświata choinki cały rok inni montują po to aby odciążyc trochę na aku po ciągłej jeździe po mieście i to nie jest kwestia tylko i wyłącznie stylingu
no i jeszcze jedna kwestia-swiatła do jazdy dziennej to nie paski przyklejane na kropelkę czy taśme dwustronna nie mylmy więc pojęć
http://allegro.pl/postojowki-dzienne-diodowe-listwa-led-24-led-i1247216046.html