Witam!! Niedawno kupilem sobie civiczka 4g (91rok). Mam pytanie czy ta konsola w ktorej sa suwaki do regulacji ogrzewania powinna byc podswietlona w momencie wlaczenia swiatel pozniewaz od momentu zakupupu samochodu o ile tak jest to mi to nie dziala:/A w nocy jak sie jedzie to przeszkadza. I to samo mam z lapka na dachu. Gdy otwieram drzwi to mi sie nie zalacza automatycznie, a wyglada ze tak byc powinno poniewaz sa 3 stopnie regulacji. Zarowka na pewno jest dobra bo nowa i dziala ale tylko jak recznie wlacze. Czy ktos wie, gdzie lezy przyczyna nie zalaczania sie tego swiatla. Dzieki za pomoc.
Konsola środkowa powinna być podświetlana , to częste , że żarówka sie spali i u mnie np nie podświetla teraz regulacji , "na co ma wiać" , ale trzeba to rozebrać i wymienić żarówe , przyjemna robota:). A druga rzecz , czyli lampka wewnętrzna czasem nie łączy i może też powinieneś ściągnąć plastikową obudowe i popatrzeć na styki , może zaśniedziały i trzeba je przeczyścić , albo podoginać troche. Jest jeszcze motyw , że czasem kołek w drzwiach (ten od włączania światła po otwarciu drzwi) blokuje się , w Hondzie tego nie miałem , ale amerykańce mają tak często i się nie włączają światełka w środku. Jest pare rzeczy , które poprostu trzeba sprawdzić samemu i zajmuje to chwile , wiec spoko:)