Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Nie działa szyber, kierunki, zegary

pawel89
05-07-10, 14:56
Witam.
Mam nie typowy problem w moim Civicu, hatchback 5 drzwi, 1996 rok, 1.4
Konkretnie: w sobote przestał działać szyberdach, uchyliłem podczas jazdy a gdy chciałem zamknąć to ani w jedną ani w drugą strone, po naciśnięciu guziczka słychać tylko takie lekkie pyknięcie, więc jakieś napięcie chyba tam dochodzi ale silniczek nie rusza. Wczoraj rano wsiadłem w auto, przejechałem jakieś 100 metrów i padły wskazówki obrotomierza, prędkościomierza, temperatury, podświetlenie działa, kontrolki też. Następnie chcąc skręcić zauważyłem brak kierunkowskazów, nie ma pykania i nie ma mrygania :) . Światła awaryjne i wszystkie pozostałe działają. Nie działa jeszcze regulacja wysokości świateł. BEZPIECZNIKI WSZYSTKIE DOBRE. Co to może być? Spotkał się ktoś kiedyś z takim DZIWNYM zjawiskiem?
W środę oddaję auto do elektryka ale chciałbym sam czegoś więcej się dowiedzieć.
Pomożecie?

Bogdan19
05-07-10, 23:12
a pod maską sprawdzałeś bezpieczniki?

pawel89
06-07-10, 06:21
a pod maską sprawdzałeś bezpieczniki?

Tak, pod maską też wszystko ok, bezpieczniki i przekaźniki ok.

pawel89
07-07-10, 12:46
Problem rozwiązany. Silniczek od szyberdachu się kończy i wystarczyło trochę mocniej puknąć w dach. A jak została naprawiona reszta tego nie wiem, tajemnica zawodowa elektryka ;) Tak czy inaczej jakaś pierdoła - 15 minut roboty.
Temat do zamknięcia.