Zobacz pełną wersję : Bixenon w Civic VI 3d
a wiec sprawa dotyczy świateł jak w temacie mam zamiar założyć tylko nie mam bladego pojęcia jakie są dobre i czy będe mógł je założyć do lamp bez soczewek mam w planach 8000k H4 co wy na to pomóżcie ;]
czy będe mógł je założyć do lamp bez soczewek Z doświadczena powiem, że średni pomysł. Dostałem kiedyś od szwagra w prezencie taki zestaw. Polatałem na nich trochę i wyrzuciłem w piz.u. Po pierwsze będziesz oślepiał innych. U mnie nie trzymały żadnych norm i kątów jak próbowałem ustawić na stacji diagnostycznej. Po drugie policjanci, którzy Cię zatrzymają nie będą zachwyceni:D. Po trzecie raczej zapomnij o przeglądzie(chyba, że je wymontujesz na badania). Może i spoko wyglaja ale jak dla mnie więcej minusów niż pożytku. Nie wspominam nawet o poziomowaniu i spryskiwaczach. Pozdrawiam
skolopendra
05-07-10, 15:34
mam w planach 8000k H4
niezła wiocha 8000k :D
a 6000k H4 ??????????? a sam xenon podejdzie???
Xenon inaczej się rozprasza niż światło z żarówek. Podejść podejdzie, ale jeżeli nie spełnisz wymogów typu: soczewki, poziomowanie, spryskiwacze to będzie kupa. Tyle w temacie. Niby niektórzy tak jeżdżą. Przegląd za flaszkę też niby można załatwić:D. Ja osobiście teraz bym nie montował. Jak pisałem wcześniej - miałem w prezencie od szwagra to założyłem na trochę, żeby przykro mu nie było-zadowolony nie byłem ani trochę. Jeżeli chcesz montować xenony żeby polepszyć widoczność to lepszy efekt osiągniesz wymieniając reflektory na nowe na najzwyklejszych żarówkach.
Daj sobie spokój mialem zestaw 8000k H4 Bixenon. przez rok polatalem, fajny efekt był, rożnicy w oswietleniu nie bylo. Ale jak zarnik po roku padl i zawolali mi 150 za 2 zarniki to je od razu odlaczylem. Mam teraz dobre H4 i jestem zadowolony nie musze sie policji bac... wiec soebie przemysl sprawe. wolałbym halogeny zalożyć, chyba ze już masz...
skolopendra
05-07-10, 22:24
4300K mam już 4 rok i rewela
na przeglądzie "trochę za mocne i niebieskie te światła pan ma,i proszę uważać na policje "
ustawione idealnie
mam już 4 rok w seryjnych lampach? Mi zapewne by dowód zabrali po tygodniu
skolopendra
05-07-10, 22:26
w seryjnych lampach?
jasne :D
No to na luzaku możesz założyć 12 000 k . Będziesz na fioletowo oślepiać :D
mam nieco inne pytanie czy bixenon nie zakloca CB
skolopendra
05-07-10, 22:36
tak.tylko i gówno bym widział, i nie pojeździł przez następne 4 lata ;)
reasumując takie rozwiązanie ma swoich przeciwników i zwolenników
lecz ja widać da rade :)
Zalezy od przetwornic...
sir speedy
06-07-10, 12:36
i ściąga pioruny... ;)