PDA

Zobacz pełną wersję : Chłodnica na wierzchu

wykop
05-07-10, 00:37
Witam,

Mam pytanie czy legalne jest jeżdżenie z chłodnicą na wierzchu ? Czy musi być zderzak zamontowany?
http://fotoo.pl/zdjecia/files/2010-07/91c4c7f1.png

Bo wiem że bez maski nie można, bo przy potrąceniu człowieka obija się on o silnik i może być bardziej poszkodowany.
A jak jest z chłodnicą?:)

lozek
05-07-10, 02:22
Dokładnie jest to intercooler do chłodzenia powietrza i nie sądzę, by było można jeździć bez zderzaka. Powód? Ten sam, co podałeś określając "nakaz" zakładania maski... Niebezpieczeństwo w razie kolizji

jero11
05-07-10, 08:46
Z samochodu nie mogą wystawać żadne ostre przedmioty, czyli zderzak musi być.
Jeździłem przez jakiś tydzień bez zderzaka z IC i zostałem zatrzymany, sprawdzili dokumenty i wypytali o zderzak, powiedziałem że miałem stłuczkę z kolegą i zderzak jest u lakiernika i że nie było to zgłaszane bo się dogadaliśmy;)

ygor
05-07-10, 08:59
nie mozna jezdzic pojazdem z ostrymi krawedziami

nie zdazylem

Grzesiek2290
05-07-10, 14:24
A miał ktoś nieprzyjemności przez wystającego tow hooka ? Bo akurat latam z uchem holowniczym na stałe...

Markus89
05-07-10, 15:12
A miał ktoś nieprzyjemności przez wystającego tow hooka ? Bo akurat latam z uchem holowniczym na stałe...

Ja miałem zamontowany z tyłu i podczas pierwszej kontroli już się czepili :) Poleciał dowód za tow hooka i parę innych rzeczy :D

wykop
05-07-10, 18:30
aha, no to trochę głupio bo fajnie się prezentuje bez zderzaka..
dzięki za informacje

Budziniak
05-07-10, 18:35
A co masz Turbo??
Jak byś zwykłą chłodnicę wody wypaździerzył na wierz to by nie było wcale fajne

jerzynew
05-07-10, 20:29
A co masz Turbo??
Jak byś zwykłą chłodnicę wody wypaździerzył na wierz to by nie było wcale fajne

przeciez widzisz na zdjeciu jaki piekny IC :)
niemoże być ostrych krawedzi wiec je usuń. niema skali ostrości i chropowatości.
masz belke zderzaka ic i orurowanie oddziela od wszystkiego
jesli milicjant bedzie tępy to powiesz że to specjalny zestaw z allegro taki metalowy zderzak z mocowaniem na dwóch rurach/rórach, możesz jeszcze pokazać atest od folii do szyb

Rbr
05-07-10, 21:14
A ciekawe co z osiągami ? Zwiększyły by się z odkrytym IC?

Cysiek
05-07-10, 21:17
jeśli tak to chyba już minimalnie, u nas na środku jest i tak dość dużo przewiewnie w zderzaku

kornel861
06-07-10, 02:22

Mowisz grzecznie ze podczas holowania urywa Ci zderzak na seryjnym haku z tylu.
A z przodu nie bylo orginalnego miejsca wiec dales swoj bo Ci czasami silnik nawala:D no trzeba jakos auto do garazu dociagnac

...posmiali sie i dali 50pln za brak trojkata:D

ironman
13-07-10, 10:27
A ciekawe co z osiągami ? Zwiększyły by się z odkrytym IC?

Ludzie nie wygląda to popierwsze dobrze, po drugie zderzaki czemuś służą. Jak już bardzo chcecie eksponowac IC to customowy zderzak i do przodu. Jeśli IC jest dobrze zamontowany to moim zdaniem niczego to nie poprawi

Budziniak
13-07-10, 23:43
Jeśli IC jest dobrze zamontowany to moim zdaniem niczego to nie poprawi Skoro niby nie poprawi to jak wytłumaczysz ludzi którzy na różnego rodzaju zawodach maja pozdejmowane zderzaki i ic na wierzchu.

ironman
14-07-10, 09:27
Sport to sport tam nie ma litości, do jazdy na codzień nie wydaje mi się zeby była różnica. Poza tym załużmy ok poprawiasz osiągi auta ale niszczysz tym smym aerodynamikę Mając na myśli dobry montaż chodziło mi np o coś takiego http://img174.imageshack.us/img174/7487/gallery2farticles2fhonda20del20sol20noel2f022ejpgw e9.jpg