Zobacz pełną wersję : tak z ciekawosci pytam
witam dzis troszke za dlugo ja przeciagnolem na 1 biegu i odcika byla i nagle zaswiecila mi sie czerwona kontrolka wrzucilem 2 i tez jeszcze przezz chwile swiecila co to mogla byc z kontrolka i czy to cos zlego
a ogolnie to jezdze civicem ek 4 1.6 vti
Pozdrawiam i zn gory dziki
Nie łatwiej sprawdzić co to za kontrolka skoro ją widziałeś?
Zapewne od oleju, no chyba, że z wrażenia zaciągnąłeś ręczny przy odcince...
heheheheh napewno zaciagnolem reczny
ale tez mi sie wydaje ze od oleju tak wiec dlaczego sie zaswiecila moje kolejne pytanie
moze masz malo oleju? albo daje za male cisnienie :confused:
Jeśli kontrolka oleju zaświeciła Ci się przy odcince, to nie jest dobrze. Auto w ogóle odpala?
nie, na zgaszonym do odciecia dochodzi... :P sorry nie moglem sie powstrzymac.
Yotomeczek86
05-07-10, 12:30
Może pompa oleju siada, może masz mało oleju... trzeba to sprawdzić i tyle
mateuszafro
05-07-10, 13:02
ja przy swoim D15Z1 jak na jedynce przygrzeje do odcinki to mi się zaświeca kontrolka od poduszki "srs";)
ja przy swoim D15Z1 jak na jedynce przygrzeje do odcinki to mi się zaświeca kontrolka od poduszki "srs" To już w ogóle masakra - dobrze że ci się nie otworzyła :D
moze masz malo oleju? albo daje za male cisnienie
Na początek sprawdź właśnie ten stan oleju bo to najprościej jest zrobić ;) potem można obstawiać resztę potencjalnych usterek. Może pompa siadać - kiedy filtr był wymianiany ?
widziałem filmik na YT gdzie właśnie świeciła się kontrolka od ok 8000 obrotów, u mnie brak takich bajerów :)
moze to byla next generacja Vteca dostepna tylko w wybranych wersjach w liczbie ogolem 100 na caly swiat? ;D
moze ktoras szpilka glowicy jest peknieta i przy takich orotach juz nie ma cisnienia odpowiedniego ?\
Albo pompa niedomaga.
...Bartuś...
05-07-10, 17:36
A może ma shift light wstawionego w którąś kontrolkę bo tylko przy odcince mu sie zapala a podane wyżej powody myślę że już powyżej 6000obr by się ujawniły zresztą auto by już pewnie nie jeździło :D
mi kiedys przy golfie swieciła i piszczała. po wymianie oleju ustaje. wydaje mi sie ze powodem może być mniejsza przepustowość filtra oleju
zdażyło sie tak tylko raz czy wiecej razy ci sie zdarza?