Zobacz pełną wersję : Czy da radę?
1.Czy da radę zamienić seryjne głosniki w drzwiach w modelu D14a8 na jakieś trochę lepsze bez przerabiania obudowy.Jak tak to może ktoś mógłby napisać na jakie?
Poprostu te co są teraz chciałbym zamienić na lepsze i trochę mocniejsze,bez zadnych wzmacniaczy ani tub?
2.I czy w otworach z tyłu auta (orginalnych) dałoby radę wsadzić jakieś głośniki bo nie chcę robić dziur w tylniej półce,moze ma ktoś jakieś propozycje
Pozdrawiam
Pewnie, że się da. Możesz wsadzić 160 albo 165mm na dystansach i ze spokojem jeszcze seryjną maskownicę na to zmieścić.
Zamiast głośników z tyłu lepiej pomyśl właśnie o nie chcianym przez Ciebie subwooferze i wzmacniaczu. Przynajmniej takie jest moje skromne zdanie.
da radę wsadzić lepsze głośniki.jeśli nie chcesz wzmacniacza to kup Helix Blue62 (http://www.allegro.pl/item134807971_helix_blue_62_nowe_last_minute_.html ) . oczywiście trzeba wygłuszyć drzwi ale o tym znajdziesz kilka tematów na forum.
chyba że masz większe wymagania i więcej kasy to polecam jakiś wzmacniacz 2 kanałowy do bagażnika i na przód zestaw Vifa.o Vifę jeśli by Cię to zainteresowało pytaj moda tego działu emg :wink:
Tańsze od vify będą proa simplex 160 a i spod samego radia zagrają bardzo dobrze.
proa simplex 160 a i spod samego radia zagrają bardzo dobrze
sie zgodze :] ... i na Twoim miejscu bym na tym poprzestał tzn. nie kupował bym głośników na tył
Czyli ewentulanie proponujecie wymienić w drzwiach na przodzie na lepsze z tyłu nic nie dawać i będzie gitarka?Bo nie zależy mi na super dżwięku,tylko żeby grały ciut lepiej niż te seryjne i chciałem właśnie żeby grały podłączone pod same radio bez wzmacniaczy i tub itp...
tak,wymień na lepsze np.na te co proponuje emg i będziesz zadowolony.z tym że drzwi powinieneś wygłuszyć
tak wygłuszenie koniecznie, różnica jest kolosalna w brzmieniu :)
A gdzie można kupić głośniki "proa simplex 160" i matę wygłuszająca(ile potrzeba jej na 2 drzwi) i jaką najlepiej,może ma ktoś jakieś linki stron tych rzeczy?
A gdzie można kupić głośniki "proa simplex 160" i matę wygłuszająca
tutaj www.emg.wroc.pl :wink: