Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Antena "civic 80-91" pasuje do crx 91 ?

Koniu
21-10-06, 20:39
witam
Szybka piłka czy antena z civiców (80-91) bedzie pasować do CRX'a ?? Nic nie znalazłem na ten temat w wyszukiwarce więc zadaje pytanie
pozdrawiam

novak
22-10-06, 19:03
antena z civiców (80-91) bedzie pasować do CRX'a ??

Jeżeli już , to antena z 4 gen czyli 87-91 , ale łatwiej ją zastąpić anteną ze starego radia np unitry (wiem , że wieśniacki pomysł , ale sie sprawdza:P) , niż szukać po szrotach , bo w salonie , to już napewno nie polecam kupna:/. Teoretycznie antena powinna pasować , ale CRX jest niższy i ma inny kształt dachu , a co za tym idzie może mieć inny słupek A wewnątrz , wiec trzeba udać sie na szrot , wykręcić antenke i sprawdzić. Wiem , że może za dużo nie wyjaśniłem , ale faktycznie nie ma za dużo wiadomości na ten temat na necie itd.

sprus
22-10-06, 21:33
taka mala anegdotka... kupilem przez Allegro antene (pisalo UNIWERSALNA do civicow 83-94) za ~30zł. Przyszla paczuszka, rozpakowalem, ucieszylem sie bo antena rzeczywiscie noweczka, ladnie zapakowana, wygladala na idealna... probuje zamontowac i co sie okazuje? ze przystosowana jest na slupek od pasazera a ja stara antene (poprzedniemu wlascicielowi ulamali) mam na slupku od kierowcy... to gdzie ta UNIWERSALNOSC??? Na szczescie udalo sie przelozyc "podstawke" ze starej anteny :]

pozdrawiam

Koniu
22-10-06, 23:33
No własnie ja kupuje na allegro z civia 80-91 i tutaj jest pytanie czy bedzie pasowało...
chociaz w sumie jesli mozna same podkładki przełożyć to nie ma problemu :)

Dzida
22-10-06, 23:34
Pokaż link do aukcji, może razem coś więcej wywnioskujemy...

Koniu
22-10-06, 23:58
http://www.allegro.pl/item134487748_antena_sam_honda_civic_80_91_slupkow a_nowa.html
wiem rowniez ze pasuje z accorda...ale mi sie nie podoba :)
oto link http://www.allegro.pl/item134487746_antena_sam_honda_accord_88_slupkowa_ nowa.html

Dzida
23-10-06, 00:02
O... bardzo fajna sprawa! Jak jest bliźniacza z oryginałem i u kogoś przypasuje to moze się skusze :)

Moim zdaniem będzie pasować, a w opisie jest napisane "88-91" więc nie widze problemu :)

novak
23-10-06, 15:36
Jeżeli zdjęcia nie są odwrócone i są tej właśnie anteny , to jest ona na słupek pasażera , więc zastanowiłbym sie , czy ją kupować. Ale jeżeli da sie przełożyć uchwyt z tej oryginalnej , to można spróbować.

sprus
23-10-06, 16:32
zauwazcie, ze na ZDJECIACH pisze 80-91... i ona jest napewno na prawy slupek (moze u mnie jest cos nie tak z dachem bo ja mam dziure na slupku od kierowcy...) z przelozeniem podkladki nie bylo wiekszego problemu ale trzeba uzyc dobrego kleju :] Wiekszy problem jest z "poprowadzeniem" kabla od nowej anteny dlatego niektorzy kupuja taka jako atrape + naklejaną na przednia szybę bądź "płetwe".

Ja kupilem na tej aukcji: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=120413469 , niestety nie ma już zdjęć.

Koniu
24-10-06, 13:42
nie pasuje

sprus
24-10-06, 18:18
nie pasuje

moze jakies szczegoly, co kupiles, gdzie Ty masz dziure itd...

Koniu
24-10-06, 19:00
Mam dziure po stronie kierowcy ( crx 2gen)...przy przylozeniu widac ze sa na odwrót sruby do mocowania, a dwa to to ze antena w tej podstawce sie tak uklada ze na bank jest na prawy slupek.

sprus
24-10-06, 19:25
dokladnie, ale zgodnie z tym co mowilem wczesniej "idzie" przelozyc stara podkladke do nowej anteny i po tym wszystko pasuje :]

Koniu
29-03-07, 15:32
Moze odgrzeje kotleta. Jak kupiłem tą antenę i przełożyłem podstawki to do dziś jej nie założyłem bo nie wiem jak mam wsadzić tą antenę i którędy wyjdzie ten przewód żebym mógł go podpiąc do radia. Może ktoś pomóc ?