Zobacz pełną wersję : Pomocy! po remoncie dymi z odmy i ...
biohazard88
02-07-10, 20:08
Zrobiłem kompletny remont d15b7...nowe pierscienie...honowanie...planowanie i inne cuda. Auto jest zaturbione z tym, że doładowanie jest znikome ponieważ jest na dotarciu. Wszystko było ok, ale dzisiaj zauważyłem, że strasznie dymi (opary itp itd) z odmy oraz odpowietrzenia skrzyni korbowej:/:/:/ co jest grane...wszystko było sprawdzane od a do z, więc nie ma mowy o błędach podczas składania...o co chodzi??:/
Damianos1200
02-07-10, 22:57
a sprawdzane było ciśnienie na pompie oleju ?? bo pompa oleju może nie domagać teraz
biohazard88
03-07-10, 00:25
pompa wydala ładnie
sprawdz kompresje i szczelnosc silnika. tak, to 2 osobne pomiary.
Damianos1200
03-07-10, 10:22
a sprawdzałeś ją na zimnym i ciepłym silniku ???
biohazard88
03-07-10, 12:29
wszystko jasne pęknięty tłok między pierścieniami...widać, że pęknięcia nie są świeże:/potrzebuje jakieś mocne korby i tłoki do d15b2/7 coś proponujecie?? bo coś chciałbym wsadzić lepszego niż seria
coś proponujecie?zmien silnik na d16.
biohazard88
03-07-10, 17:30
http://i806.photobucket.com/albums/yy345/biohazard88/P1170890.jpg
nowe pierscienie
widać, że pęknięcia nie są świeże
Kto Ci składał ten silnik ?
biohazard88
03-07-10, 20:09
silnik składałem ja, a już nie jeden zrobiłem także wiem co robię......wyjąłem tłok, a następnie zdjąłem pierścionki, aby obejrzeć dokładnie tłok...obczaiłem peknięcia w które wsadziłem paznokieć i tłok się posypał
Spoko skoro twierdzisz że masz pojęcie to Ci wierzę lecz twierdzisz że pęknięcia nie są świeże a napisałeś że zakładałeś nowe pierścienie przy remoncie...
biohazard88
03-07-10, 23:06
tłok był przegrzany...zanim zrobiłem remont cylindry były mierzone...akurat na tym było delikatne jajo i to miedzy innymi zadecydowało, ze blok idzie do honowania. Tłok był cały...dostał kompresji i puścił...civ nie chodził jak kupa od samego remontu...tylko od wczoraj od momentu jak zaczął kopcić z odmy i skrzyni korbowej bardziej niż z wydechu...wymienie wszystkie tłoki bo może i ładnie wyglądają, ale nie wiadomo ile pociągną, tak jak ten na 3 piecu
tak. wymien i dalej trzymaj sie d15. lepiej nie mogles wybrac :)
tak. wymien i dalej trzymaj sie d15. lepiej nie mogles wybrac :)
Nie którzy lubią pod wiatr i to w dodatku pod górkę
biohazard88
06-07-10, 19:38
nie którzy nie mają jednorazowo 5 tyś od tak sobie na d16...kucie itp...dlatego pytają co mozna zrobić z tym co się ma
Masz rację ale z tego co czytałem nie ma zbytnio kutych elementów do 1.5 a jak doładowujesz to musisz zakuć. Czy nie uważasz że seryjne elementy moga tego nie wytrzymać ? Nie neguje Twojego pomysłu wręcz przeciwnie to dobrze że spełniasz Swoje cele ale ile razy jeszcze zmienisz tłoki albo co gorsza blok zanim zrozumiesz słowa Markosa
biohazard88
07-07-10, 18:44
zmienie na d16 i zakuje, ale skoro tyle już zrobiłem w tym d15 to wymienie te tłoki, bo tylko to zostało ze starych gratów...chce zeby to latało na 0.4 bara ponieważ więcej nie ma co dmuchać... w miedzy czasie bede kompletował kute d16, bo aktualnie nie wyrobie z kasą, a auto miec musze