Zobacz pełną wersję : Wycieraczki szyby przedniej w EG!
sir speedy
02-07-10, 15:26
Witam
Mam taki mały problem z wycieraczkami... od pewnego czasu (w sumie to od kiedy pierwszy raz zamontowałem wycieraczki typu 'banan') podczas pracy w nieprzerywanym tempie nachodzą mi na podszybie oraz na słupek boczny przy kierowcy... Czy ktoś miał podobny problem i jak to naprawić... Nigdy nie miałem z podobnym problemem do czynienia dlatego proszę was o pomoc.
Dodam że teraz po zmianie nawet na zwykłe wycieraczki problem nie zniknął... :(
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
pzdr.
spróbuj przekręcić na frezie całe ramiona.. może frez się wyrobił? a odkręcałeś je kiedykolwiek?
odkrec te srubki ustaw dobrze na dole samym na rowno i przykrec i po problemie
sir speedy
02-07-10, 15:39
odkręcałem same ramiona wycieraczek... ale to nic nie dało...
to wygląda teraz tak jak by zwiększył się zasięg ich pracy... na podszybie zjeżdżają na ok 3-4cm a na słupek wpada jakieś pół wycieraczki kierowcy...
odkręcałem same ramiona wycieraczek... ale to nic nie dało...
to wygląda teraz tak jak by zwiększył się zasięg ich pracy... na podszybie zjeżdżają na ok 3-4cm a na słupek wpada jakieś pół wycieraczki kierowcy...
Przy wylaczonych wycieraczkach sprobuj poruszac ramionami - obstawialbym, ze ten 'zwiekszony zasieg pracy' to poprostu luz na mechanizmie wycieraczek.
Nie luz na mechanizmie tylko luz na tulejak w ktorych jest wieloklin na ktory zaklada sie ramiona wycieraczek ( czyli luz na mechanizmie wycieraczek :D )
ps. Kiedys mialem ten problem, opisalem go na forum nikt nie chcial pomoc wiec poradzilem sobie sam bez wymiany mechanizmu, a teraz to mnie pocalujcie w pompkę :D
Ośka, na której jest zamontowane ramię wycieraczki osadzona jest takiej tuleji ślizgowej z teflonu (chyba tak to się nazywa?), na pewno jakieś tam tworzywo. I ta tuleja jest już wyrobiona i ma luz. Trzeba byłoby do jakiegoś speca uderzyć coby dotoczył takie ustrojstwo
Ośka, na której jest zamontowane ramię wycieraczki osadzona jest takiej tuleji ślizgowej z teflonu (chyba tak to się nazywa?), na pewno jakieś tam tworzywo. I ta tuleja jest już wyrobiona i ma luz. Trzeba byłoby do jakiegoś speca uderzyć coby dotoczył takie ustrojstwo
Nie mozna tego dokupic w ASO badz w jakims zamienniku?
kurde mam taki sam problem i nie mam pojecia co z tym zrobic ;[ Jak ruszam reka to maja ok 20cm luzu ;[