PDA

Zobacz pełną wersję : Wycieraczki szyby przedniej w EG!

sir speedy
02-07-10, 15:26
Witam

Mam taki mały problem z wycieraczkami... od pewnego czasu (w sumie to od kiedy pierwszy raz zamontowałem wycieraczki typu 'banan') podczas pracy w nieprzerywanym tempie nachodzą mi na podszybie oraz na słupek boczny przy kierowcy... Czy ktoś miał podobny problem i jak to naprawić... Nigdy nie miałem z podobnym problemem do czynienia dlatego proszę was o pomoc.

Dodam że teraz po zmianie nawet na zwykłe wycieraczki problem nie zniknął... :(

Z góry dziękuje za odpowiedzi.
pzdr.

rp.losiu
02-07-10, 15:33
spróbuj przekręcić na frezie całe ramiona.. może frez się wyrobił? a odkręcałeś je kiedykolwiek?

n1uniek
02-07-10, 15:35
odkrec te srubki ustaw dobrze na dole samym na rowno i przykrec i po problemie

sir speedy
02-07-10, 15:39
odkręcałem same ramiona wycieraczek... ale to nic nie dało...
to wygląda teraz tak jak by zwiększył się zasięg ich pracy... na podszybie zjeżdżają na ok 3-4cm a na słupek wpada jakieś pół wycieraczki kierowcy...

mtothaj
02-07-10, 18:48
odkręcałem same ramiona wycieraczek... ale to nic nie dało...
to wygląda teraz tak jak by zwiększył się zasięg ich pracy... na podszybie zjeżdżają na ok 3-4cm a na słupek wpada jakieś pół wycieraczki kierowcy...

Przy wylaczonych wycieraczkach sprobuj poruszac ramionami - obstawialbym, ze ten 'zwiekszony zasieg pracy' to poprostu luz na mechanizmie wycieraczek.

hellrider
02-07-10, 18:55
Nie luz na mechanizmie tylko luz na tulejak w ktorych jest wieloklin na ktory zaklada sie ramiona wycieraczek ( czyli luz na mechanizmie wycieraczek :D )

ps. Kiedys mialem ten problem, opisalem go na forum nikt nie chcial pomoc wiec poradzilem sobie sam bez wymiany mechanizmu, a teraz to mnie pocalujcie w pompkę :D

djibiza
02-07-10, 22:36
Ośka, na której jest zamontowane ramię wycieraczki osadzona jest takiej tuleji ślizgowej z teflonu (chyba tak to się nazywa?), na pewno jakieś tam tworzywo. I ta tuleja jest już wyrobiona i ma luz. Trzeba byłoby do jakiegoś speca uderzyć coby dotoczył takie ustrojstwo

mtothaj
06-07-10, 08:31
Ośka, na której jest zamontowane ramię wycieraczki osadzona jest takiej tuleji ślizgowej z teflonu (chyba tak to się nazywa?), na pewno jakieś tam tworzywo. I ta tuleja jest już wyrobiona i ma luz. Trzeba byłoby do jakiegoś speca uderzyć coby dotoczył takie ustrojstwo

Nie mozna tego dokupic w ASO badz w jakims zamienniku?

Tobjas
04-08-10, 09:22
kurde mam taki sam problem i nie mam pojecia co z tym zrobic ;[ Jak ruszam reka to maja ok 20cm luzu ;[