Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : problem z odpalaniem

skubiak
20-10-06, 23:29
Mam pytanko bo niewiem co sie stalo, nie moglem dzis odpalic swego autka rozrusznik sie kreci a silnik niestety ani drgnie,jak do dzis to nie bylo problemu z odpaleniem

novak
22-10-06, 18:57
hmmmm... Radziłbym troche poczytać na forum , bo w tym temacie było już duuuuuuuużo. Jeżeli nie słyszysz pompy paliwa po przekręceniu kluczyka , to pewnie będzie przekaźnik (taka czarna mała pucha po lewej stronie wnętrza , trzeba ją wymienić , albo "domowym sposobem" zrobić obejście którejś ścieżki. To jedna z rzeczy która może być , ale jest wiele innych. Podaj w jakich warunkach samochód stał , co masz w zbiorniku paliwa (może troche wody lub syfu i zastrajkował wtrysk - czasem trzeba później CPU wymienić) itd.

sprus
22-10-06, 22:10
z takich nietypowych problemow moge wymienic dwa:
- jak mialem malo paliwa i stala przez noc pochylona do przodu (na wzniesieniu) to nie chciala odpalic i trzeba bylo ja wypchnac na ulice
- przed wymiana uszczelki pod glowica tez nie chciala zapalac, woda dostala sie do oleju, byla zapowietrzona i mialem takie objawy jak Ty, rozrusznik krecil a silnik "ni hu hu" :)

natomiast teraz (po wymianie uszczelki) zapala bez zadnych problemow, nawet jak temperatura spadla ponizej zera :P

teraz czeka mnie wymiana sondy lambda... (blad nr 1)