Zobacz pełną wersję : podrasowanie d16y7
Witam! Pytanie dotyczące zwiększenia mocy w d16y7, tylko nie mówcie o Swapie bo nie mam aż tylu funduszy. Oczywiście mam w planach dolot (kolektor d1678-parówa-stożek), wydech (4-2-1 - przelot 2,25) i przechodząc do sedna czy dawał ktoś ten silnik do chipowania? Czy się opłaca? Jakich przyrostów bo zmianach w komputerze mogę się spodziewać? Pozdr!
Nie opłaca się po takich modach tego stroić.
Jedyne sensowne mody poza tym, co wymieniłeś to czapka VTEC i skrzynia hybryda.
Ten silnik to porażka i w ogóle nie jedzie z tą skrzynią.
Aha. dzięki i rzeczywiście trzeba przyznać że ten silnik "nie jedzie". To w takim razie lepiej i taniej jednak będzie zrobić swap na y8 z modami. :P
Aha. dzięki i rzeczywiście trzeba przyznać że ten silnik "nie jedzie". To w takim razie lepiej i taniej jednak będzie zrobić swap na y8 z modami. :P
Swapować z Y7 na Y8 to też bezsens... Niewiele wyższą mocą pocieszysz się może z miesiąc...
Zrób to co napisałeś i do tego dołóż skrzynię hybrydową albo w tańszej opcji z 5gena D13B2.
A jak jeszcze będzie Ci mało, to sama głowica z Z6/Y8 i strojenie.
Wyjdzie taniej niż swap o ile teraz masz zdrowy silnik.
jak juz chcesz robic kolektor to rob wieksza przepustnice i rozwierc go...
Temat wielokrotnie poruszany.
Zapraszam np. do działu "Nasze Hondy", gdzie poprzez obserwację przebiegu poszczególnych projektów można uzyskać odpowiedzi na zadawane pytania.