PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z ładowaniem pomocy pilne

bilet44007
30-06-10, 18:56
Witam jak w temacie mam problem z moim 4genem silnik to d15b1 89 rok wersja USDM
mianowicie pewnego dnia jedąc autem samochód przy dodawaniu gazu mulił a wskażniki na desce lekko opadły zegary przygasły światła przestały świecić zgasiłem auto i już nie odpaliło po czym po godzinie akumulator sie zregenerował auto odpaliło pojechalem po drodze wpadłem w dziure i sie naprawiło wszystko czyli wskażniki na desce zaczęły dzialać jak należy następnego dnia kontrolka od akumultora nie świeciła w ogóle i nie świeci do tej pory pojechałem zmierzyć ładowanie na zgaszonym 12,5 po uruchomieniu zero reakcji dopiero przy włączeniu świateł skoczyło na ponad 14ście także kompletnie odwrotnie na drugi dzień samochód po odpaleniu ladowanie ponad 14 przy włączeniu świateł lekko spadło czyli prawdłowo ale wskażnik paliwa opadł do zera i tak pozostało w drodze powrotniej skończył sie prąd tak jak za peirwszym razem i tak w kółko zaznacze że żarowka od kontrolki ładowania jest dobra moje pytanie brzmi co to może być ?
przyczyn pewnie jest dużo od masy po alternator może ktoś miał podobne objawy i mi pomoże z góry dzięki

dEboo
30-06-10, 22:38
-słaba masa(tłumaczy ustąpienie objawów na wybojach) lub cele w aku które zwierają.
-uszkodzony regulator napięcia w alternatorze lub szczotki.