PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z centralnym zamkiem ROZWIĄZANY

PAWEL78
20-10-06, 04:54
Witam wszystkich.

Niedawno nabyłem civic V 1,5 VEi (90 Ps) 95 rok w sedanie. Od początku mam problem z centralnym zamkiem.

tzn. raz reaguje raz nic, jak reaguje to tylko przy zamykaniu.

Może ktoś z was miał podobny problem ?

edit ( dzisiaj pobawiłem sie troszke zamniem przez wciskanie i podnoszenie przycisku przy dzwiach kierowcy i po kilunastu takich ruchach przez moment działał ok otwierał sie i zamykał)

Dodam jeszcze , że jak nie reaguje to słuchać jak coś pyka jak przyciskam i podnosze ten przycisk.

Proszę o pomoc. Może to przekaźnik od centralnego, może sterownik ?? Jeżeli tak to gdzie on sie znajduje ??

pirat
20-10-06, 11:27
jak masz podlaczony silownik w dzwiach kierowcy?

mialem ten sam problem. Kupilem silownik mastera, i przy podlaczeniu aby wszystkie drzwi reagowaly na rygiel, to nie zawsze dzialal pilot, teraz mam podlaczone tylko dwa przewody od silownika, do sterowania iinnymi drzwiami i do silownika do sterowania nim.

rygiel nie dziala mi do zamykania i otwierania wszystkich dzrwi, ale dla mne to nie problem, bo np przy odpalonym silniku wciskam przycisk do zamykania na pilocie to sie zamykaja wszystkie bez zalaczania alarmu, a jak wciskam jeszcze raz to sie towieraja ;-)

PAWEL78
20-10-06, 11:34
Jest oryginalny centralny, czyli nie ma siłownika w drzwiach kierowcy.
Jeszcze nie grzebałem i nie wiem za bardzo od czego zacząć. Nie raz reguje ale nie tak do końca , słychać jak siłowniki przesuwają a się nie otwiera tak jaby nie miał siły jakby akumulator był padnięty.

pirat
20-10-06, 15:47
nie rozumiem a bardzo co i jak, wiec jak nie dotke to nie pomoge :-/

PAWEL78
20-10-06, 17:31
nie rozumiem a bardzo co i jak, wiec jak nie dotke to nie pomoge :-/

Jak byś był z okolic Szczecina to bym podjechał.

Może jest ktoś z okolic co zna temat i mógłby mi pomóc.

Byłem u elektryka w Polmozbycie na Białowieskiej w Szczecinie. Stwierdził, że coś ze sterowaniem ale za dużo nie wiedzą na temat Hani i nie wiedzą nawet gdzie szukać sterowania ,przekaźnika do centralki. Skierowali mnie do autoryzowanego serwisu hondy.

Ja nie posiadam takiego grubego portfela aby tam jechać.

Śmiechu warte (elektrycy)

Dobrą antyreklame im zrobiłem.

Lipek
20-10-06, 18:14
centralka jest w drzwiach kierowcy - taka zielona puszka

PAWEL78
22-10-06, 12:25
centralka jest w drzwiach kierowcy - taka zielona puszka

Dzieki już doszłem gdzie jest, nasłuchiwałem gdzie przeskakuje.

Kupiłem ten sterownik w Xedosie w Szczecinie. Zapłaciłem 80 zł , wymieniłem i wszystko gra.
Dziekuje wszystkim za pomoc