Zobacz pełną wersję : Blacharka
Wojtec12345678
29-06-10, 23:58
Panowie, mam kilka pytań.
Mam do wymiany prawy przedni błotnik w mojej Hani i zderzak bo pewna pani:/ uderzyła mi w auto i pytanko co myślicie o tych błotnikach?
Nie będzie problemu z dopasowaniem?Tzn nie będzie szpar większych lub mniejszych na złączeniach?I czemu są takie tanie w porównaniu do do takich samych ale używanych?
http://moto.allegro.pl/item1086709849_honda_civic_blotnik_przod_przedni_h b_coupe_92_95.html
I druga sprawa to przedni zderzak
http://moto.allegro.pl/item1085805368_honda_civic_92_95_hb_zderzak_przod_ przedni_nowy.html
Wiem że jest to zamiennik,ale co myślicie o tym? Te same pytania co wyżej,czyli jak wygląda sprawa z dopasowaniem czy warto za tą 100zł? bo np uzywane są po 250 zł-300 zł.
Chce mieć auto zrobione pożądnie aby wyglądało jak przed zdarzeniem.
Ps jeśli zły dział to zaraz piszcie!
Jedni mówią że spasowanie jest ok a inni że nie. Minus jest tego taki ze przy małej stłuczce zamiennik zderzak pęknie Ci od razu co widziałem już na własne oczy...a mi ktoś kiedyś wjechał hakiem w tylny zderzak to się wgiął do środka i wystarczyło go wypchnąć z drugiej strony. Także według mnie poszukaj i kup OEM części...jak poszukasz to trafisz w swoim kolorze...
Wojtec12345678
30-06-10, 00:16
Ciężka sprawa znaleźć taki kolor jak mam w avatarze :D
Chodzi mi o te różnice w cenach czy warto oszczedzać...
A co do pękającego zderzaka to teraz też mi wjechano nie mocno a jest pęknięty i to w 2 miejscach,a jest oryginalny :p
Piszesz o zderzaku... a jak wygląda sprawa tego błotnika ? Myślisz że to zamienik ? sklep jeszcze mi nie odp. jeśli oryginał to czemu taki tani ?
Jeszcze jedna sprawa,czy jest możliwość taka że te uzywane zderzaki błotniki są takie drogie bo są pomalowane i polakierowane? A te pokazywane przeze mnie są czarne bez niczego? Może to mieć wpływ na ceny?
Tez sie podepne, ja z kolei mam cholernie zdezelowany przedni zderzak :/ tylko w EJ9, bral ktos te czarne zamienniki za stówke ? Da sie to jakos dopasowac do auta ?
Wojtec12345678
30-06-10, 11:09
Ze sklepu odpowiedzieli mi że nie ma problemu z dopasowaniem,że sprzedają te zderzaki od lat,ale wolałbym przeczytać jednak jakąś opinie od kogoś kto to kupił.
osobiscie uwzam ze jak ktos chce pozadnie miec auto zrobione to nie ma sensu inwestowania w zamienniki jesli chodzi o blotniki zderzaki itp bo to nie bedzie juz wygladalo tak dobrze jak z fabryki. Osobiscie mialem zderzak zamiennik i jest do dupy wogole linie sie nie pokrywaly a przod wyglada jak kon po westrnie.. a jesli chodzi o blotniki to pewnie szybciej zerdzewieja
zderzak jeszcze na upartego mozna bylo by zalozyc, ale blotniki mam u siebie zamienniki, i je zżera ruda, wiec odradzam, cieniuta blacha, nie nadaje sie do niczego.
sklep ci zawsze powie ze spasowanie jest ok...
Wojtec12345678
30-06-10, 22:21
Powiedzmy w takim razie że kupuje oryginalny zderzak od 250zl d o300 zl plus blotnik też około 250 zł mamy już 500 zł plus lakierowanie obu elemntów jakieś 400-600 zł i juz jest nie mała sumka :(
Powiedzmy w takim razie że kupuje oryginalny zderzak od 250zl d o300 zl plus blotnik też około 250 zł mamy już 500 zł plus lakierowanie obu elemntów jakieś 400-600 zł i juz jest nie mała sumka :(
ja nie wiem skąd ty bierzez te ceny...
zderzak 150 - czasem uda sie taniej
blotnik 170 - najdrozej jak widzialem
malowanie jesli oddajesz do lakiernika to owszem, ja maluje sobie samemu...
ew mozesz sobie dluzej posiedziec na alledrogo i poszukac odrazu w kolorze...a jak narazie napisz ogloszenie ze kupisz te elementy w dziale KUPIĘ
Wojtec12345678
01-07-10, 02:31
Najpierw musze dostać z odszkodowania kasę,a zderzaki to na allegro od 250 zł do 300 tańszych nie połamanych czy nie popękanych nie widziałem.
to poszukaj na forum a nie na allegro. tam zawsze jest drogo, a potem i tak sie okaze ze kupiles zamiennik.
Wojtec12345678
01-07-10, 12:09
No tego wolałbym uniknąć,obcykam sprawę :)
no więc sprawa wygląda następująco. oczywiście lepiej kupić nówke bo masz prostą blache zabezpieczoną. przy uzywanych sa nierównosci i rysy-musisz szlifowac, a malować podkładem tak czy inaczej trzeba. wiec sie nie opłaca kupowanie używanych. zderzak też kup nowy. wiem z autopsji. a poza tym przy montarzu karoseri niemasz pasowania i odległosci (szpary) elementow sam ustalasz aby bylo ok wizualnie
na dodatek niemasz pewnosci ze kupiles oryginał :) korozja lub jak to ktos napisał ruda zżera metal z powodu złego zabezpieczenia powłoką lakierniczą, przedostawanuiem sie wody itp
no więc sprawa wygląda następująco. oczywiście lepiej kupić nówke bo masz prostą blache zabezpieczoną. przy uzywanych sa nierównosci i rysy-musisz szlifowac, a malować podkładem tak czy inaczej trzeba. wiec sie nie opłaca kupowanie używanych. zderzak też kup nowy. wiem z autopsji. a poza tym przy montarzu karoseri niemasz pasowania i odległosci (szpary) elementow sam ustalasz aby bylo ok wizualnie
na dodatek niemasz pewnosci ze kupiles oryginał :) korozja lub jak to ktos napisał ruda zżera metal z powodu złego zabezpieczenia powłoką lakierniczą, przedostawanuiem sie wody itp
niech nie kupuje nowych bo kupi zamienniki - jesli kupi od ludzi na forum to bedzie wiedzialczy ma oryginał.