Zobacz pełną wersję : wywalił korbowód
wczoraj moja hania wystawiła korbowód no i silnik za złom sie nadaje.mam tzn miałem D15B2 mam do kupienia taki sam za 650 zł moze cos doradzicie moze jakas zmiana na cos mocniejszego i jakie to sa zmiany ?????????
[ Dodano: Czw 19 Paź, 2006 ]
dodam ze ten silnik co moge kupic ma 160 tys km przejechane mysle ze to niewiele jak na hanie.jest to wersja jakas CITY moze wiecie co to jest???????
Panewka sie skonczyła zapewne:]? cos o tym wiemy...:] podpore wału połamało?(jest chyba ze stopu aluminiowego?!) Jesli jeszcze nie zdiałes miski to zrób to i zobacz jak to wygląda:) moze nie być tak tragicznie...Napewno 4 zawory do wymiany 2 ssące 2 wydechowe!(spotkały sie z tłokiem)
Nowy komplet panewek,szlif wału ok .100-120 zł szlif bloku ok.100-150zł + tłok z korbowodem
- tłok + sworzeń I szlif = 90X4=360
-pierścienie 1 kpl. I szlif = 175
-panewki gł. I szlif = 108
-panewki korb. I szlif = 90
(to jest najtanszy wariant jaki znalazłem swojego czasu do D16Z6 mozliwe ze do D15B2 jest troche taniej)
+ uszczelka pod głowice,uszczelniacze wału,oleje,płyny ekspoatacyjne itd.
Czy warto nie wiadomo....to juz zalezy do CIebie?!
Co do SWAPA niech sie inni wypowiedzą:)z doswiadczeniem praktycznym:)
co do ceny silnika nie mam pojecia czy warto...a CITY to była wersja wyposazenia miała m.in w standardzie wpomaganie kierownicy,silnik był ten sam.
Pozdrawiam
wczoraj moja hania wystawiła korbowód no i silnik za złom sie nadaje.mam tzn miałem D15B2 mam do kupienia taki sam za 650 zł moze cos doradzicie moze jakas zmiana na cos mocniejszego i jakie to sa zmiany ?????????
Kup ten motor jeśli w dobrej kondycji i dokup graty na B7. A jak masz więcej $$$ to kup D16Z6 i potrzebny osprzęt. W remont starego się nie baw. Ja zrobiłem , a i tak skończyło się wymianą silnika. Gdybym miał tą kasę co wydałem na remont + kasę co wydałem na drugi motor + info z forum = to by było D16Z6
a stało sie tak ze dociagołem na 1 biegu do odciecia i strzelił na 1 cylindrze i jest dziura w bloku.nie wiem co mam zrobic zmiana na d 15b6 wiaze sie z kosztami inny komp itp