Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Speed Visio VALEO - prędkość ala HUD

algi
29-06-10, 16:46
Hej,

Wygrałem takie coś w konkursie więc nie szkoda mi spróbować jak to działa.
Generalnie HUD na szybie mi nie potrzebny i nigdy bym nie wydał kasy na coś takiego bo w sumie szkoda kasy ale w końcu darowanemu koniowi w zęby się nie patrzy....

Pytanie teraz brzmi jak to podłączyć?
W instrukcji tylko pisza że potrzebny +, masę i sygnał prędkości.
Gdzie to najładniej, najestetyczniej podłączyć? (mogę to chcieć zdjąć za tydzień więc żeby ślady nie zostały).

+ to pewnie gdzieś ze stacyjki?
masę pewnie też tam znajdę
a sygnał prędkości? Gdzieś coś do prędkościomierze dochodzi pewnie za zegarami więc trzeba zegary odkręcić - więc w sumie chyba najlepiej wszystko by było stamtąd wziąć (+/masa/prędkość)

Ktoś ma doświadczenie w tej kwestii?

skolopendra
29-06-10, 20:00
czarno to widzę

MikeFoto
29-06-10, 23:49
Hej,

Wygrałem takie coś w konkursie więc nie szkoda mi spróbować jak to działa.
Generalnie HUD na szybie mi nie potrzebny i nigdy bym nie wydał kasy na coś takiego bo w sumie szkoda kasy ale w końcu darowanemu koniowi w zęby się nie patrzy....

Pytanie teraz brzmi jak to podłączyć?
W instrukcji tylko pisza że potrzebny +, masę i sygnał prędkości.
Gdzie to najładniej, najestetyczniej podłączyć? (mogę to chcieć zdjąć za tydzień więc żeby ślady nie zostały).

+ to pewnie gdzieś ze stacyjki?
masę pewnie też tam znajdę
a sygnał prędkości? Gdzieś coś do prędkościomierze dochodzi pewnie za zegarami więc trzeba zegary odkręcić - więc w sumie chyba najlepiej wszystko by było stamtąd wziąć (+/masa/prędkość)

Ktoś ma doświadczenie w tej kwestii?

Czujnik prędkości (a właściwie czujnik obrotów wału jest przy skrzyni) - idzie do licznika, zatem albo podpiąć się pod kostkę wychodzącą ze skrzyni, albo przy liczniku. Jaki dokładnie to kolor..... manual prawdę ci powie :)