Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Regulacja lusterek

piotrom87
28-06-10, 23:29
Witam, nie działa u mnie regulacja lewego (tego od kierowcy) lusterka, prawe zaś działa bez problemu. W czym może tkwić problem i ile może kosztować usunięcie usterki?

Civic 2001 r., 5D, 1.4 16V 90KM

genior
28-06-10, 23:59
wyjmij przycisk od regulacji i pooglądaj czy któryś kabelek się nie wypiął z kostki, choć to raczej mało prawdopodobne, druga rzecz posprawdzaj czy styki nie zaśniedziały ewentualnie przeczyść, to możesz zrobić sam bez żadnych kosztów, a reszta to w zależności od Twoich umiejętności techniczno - elektronicznych
bo to na pewno jakaś pierdółka - skoro nie działa tylko jedna strona któryś kabelek nie ma styku
(najprawdopodobniej niebiesko czarny :) )
przycisk wyjmiesz podważając go od dołu małym śrubokrętem (widać tam wcięcie)
powodzenia

piotrom87
29-06-10, 08:50
OK. Dzięki, będę próbował ale pewnie dopiero w weekend bo wtedy znajdę trochę czasu. Jak skończę to napiszę czy się udało.
Już się bałem że może silniczek się spalił czy coś ;)

marekctr
29-06-10, 20:45
A przełączałeś sterowanie na lewe lusterko?
Bo jak używasz manipulatora i jest przełączone na prawe to lewe nie działa i odwrotnie.

EFKA5
29-06-10, 22:21
A przełączałeś sterowanie na lewe lusterko?
Bo jak używasz manipulatora i jest przełączone na prawe to lewe nie działa i odwrotnie.
o tym samym pomyśłam Marku :D ale głupio mi było to pisac :D

piotrom87
30-06-10, 23:47
Nie no, bez przesady :D Rozumiem, powinienem to napisać w pierwszym poście: po przełączeniu manipulatorem na lewe lusterko, nie działa żadne z nich (a powinno działać lewe) :)