Zobacz pełną wersję : Problem ze sterowaniem lusterkami civic 5D
Witam , panowie mam problem z lusterkami , chodzi o to, że w lewym lusterku nie ma pozycji ''dolnej'' w prawym , jest tylko ''górna'' czyli lusterko idzie w góre , dziaj kupiłem drugi przełącznik po czym w lewym lusterku są wszyskie kierunki , natomist w prawym brakuje góry i pozycji lewej , tzn kierowania lusterka do auta, styki w przłączniku przeczyściłem , na oko wszystko wygląda ok , w czym więc tkwi problem ?
sprawdź kostki łączące przewody w drzwiach (wypnij - przeczyść - wepnij) ewentualnie styki przy przełączniku (czy na 100% łączy wtyk od wiązki przewodów).
Ewentualnie wypnij kostkę od lusterek i jakimkolwiek miernikiem sprawdź napięcia na poszczególnych przewodach podczas przełączania przełącznikiem. Wtedy wyeliminujesz wpływ wiązki zasilającej a pozostaną Ci same lusterka z doprowadzeniami. Po szczegóły zapraszam do manuala dostępnego na forum gdzie wszystko jest łopatologicznie rozrysowane.
srobuj recznie ruszyc lusterkiem. czasami przy myciu ruszylem lusterkien pozniej zonka ze nie moze ustawic to je recznie delikanie ruszylem i bylo ok.
chyba za to problem z elektryka to sorry za spam:)
lusterko wraca do ''zycia'' , chyba sie zastało , dziaje się tak że gdy daje w góre to idzie do góry ale skosem jakby cos je blokowało , myśle że popsrostu sie ''zastało'' i musze je troche rozruszać
panowie , problem nadal istnieje , teraz w obu lusterkach brakuje dolnej pozycji , co dziwne przełącznik jest sprawny , przejscia na wszystkich przewodach ok, mam dwa przełączniki na jednym w obu lusterkach brakuje dolnej pozycji a na drugim lewe lusterko nie ma dolnej pozycji a prawe gdzie nie ma górnej i dolnej , w czym rzecz ?