PDA

Zobacz pełną wersję : Problem ze sterowaniem lusterkami civic 5D

maciejek
28-06-10, 19:42
Witam , panowie mam problem z lusterkami , chodzi o to, że w lewym lusterku nie ma pozycji ''dolnej'' w prawym , jest tylko ''górna'' czyli lusterko idzie w góre , dziaj kupiłem drugi przełącznik po czym w lewym lusterku są wszyskie kierunki , natomist w prawym brakuje góry i pozycji lewej , tzn kierowania lusterka do auta, styki w przłączniku przeczyściłem , na oko wszystko wygląda ok , w czym więc tkwi problem ?

braun
29-06-10, 12:46
sprawdź kostki łączące przewody w drzwiach (wypnij - przeczyść - wepnij) ewentualnie styki przy przełączniku (czy na 100% łączy wtyk od wiązki przewodów).
Ewentualnie wypnij kostkę od lusterek i jakimkolwiek miernikiem sprawdź napięcia na poszczególnych przewodach podczas przełączania przełącznikiem. Wtedy wyeliminujesz wpływ wiązki zasilającej a pozostaną Ci same lusterka z doprowadzeniami. Po szczegóły zapraszam do manuala dostępnego na forum gdzie wszystko jest łopatologicznie rozrysowane.

Xus
30-06-10, 08:40
srobuj recznie ruszyc lusterkiem. czasami przy myciu ruszylem lusterkien pozniej zonka ze nie moze ustawic to je recznie delikanie ruszylem i bylo ok.

chyba za to problem z elektryka to sorry za spam:)

maciejek
30-06-10, 20:46
lusterko wraca do ''zycia'' , chyba sie zastało , dziaje się tak że gdy daje w góre to idzie do góry ale skosem jakby cos je blokowało , myśle że popsrostu sie ''zastało'' i musze je troche rozruszać

maciejek
28-07-10, 19:47
panowie , problem nadal istnieje , teraz w obu lusterkach brakuje dolnej pozycji , co dziwne przełącznik jest sprawny , przejscia na wszystkich przewodach ok, mam dwa przełączniki na jednym w obu lusterkach brakuje dolnej pozycji a na drugim lewe lusterko nie ma dolnej pozycji a prawe gdzie nie ma górnej i dolnej , w czym rzecz ?