Zobacz pełną wersję : spaliłem wzmak?co teraz?
kumpla text:
"przy podłączaniu wzmaka kabel podpiąłem najpierw pod aku(wiem głupota) później masa do wzmaka i przy podłączaniu + do wzmaka dotknąłem + do obudowy i poszedł dym ze środka...bezpiecznika nie wywaliło ale wzmak nie działa-nie włącza się...da sie coś z tym zrobić?"
nie mam na to pomysłu.poradzicie coś?
jak sie znacie nad tym to trzeba rozkrecic sprzeta i obczaic co sie spaliło, a jak nei to oddac gdzieś gdzie ograniaja takie tematy....
rozkręciłem go i nie widze zeby coś było spalone...jedyynie zlały się 3 ścieżki i jest jedna plama zamiast kawałka trzech lini...
no chlopie, jak nei masz o tym pojecia, to oddaj to komus kto sie tym zajmuje. Nikt ci tego wirtualnie nie naprawi, a tlumaczyc tez chyba nie bedzie, skoro nie wiesz co i jak to tego przeciez nie zrobisz.
:?
jedyynie zlały się 3 ścieżki i jest jedna plama zamiast kawałka trzech lini.
no to chyba sprawa jest prosta....
trzeba naprawić płytkę i sprawdzić, czy reszta jest OK
hmmm ... ma ktoś schemat ?? bo wydaje mi się że jak naprawie te ścieżki to powinno być okey
blaupunkt GTA2100
O schemat pytaj na www.elektroda.pl
Witam, podlacze sie pod temat. Mam nastepujacy problem ze wzmakiem (magnat gladiator): gdy slucham muzy na maksymalnej glosnosci wzgledem ustawien-wzmak po paru chwilach (lub czasami odrazu) wylacza sie....czy moze to byc spowodowane zbyt mala jego moca wzgledem glosnika (subwoofer na glosniku rainbow 30cm)? Pod wzmak podlaczony jest tylko subwoofer. Dodam tylko, ze gdy muzyczka gra "srednio-glosno" (tez glowe urywa) wszystko jest ok.
kumpel wymienił kilka trazystorków i wszystko śmiga
Lipek
mam to samo w domu w wieży bo mam podłączone 4 głośniki pod 2k. wydaje mi się że głośnik jest za mocny na wzmak i się wyłącza jak za mocno dasz popalić...tak mi się wydaje ale niezbyt się na tym znam