Zobacz pełną wersję : Czy wersja Amerykańska Civic-a ma silnik produkowany w USA
Witam wszystkich serdecznie!!
Kupuje pierwszy samochód i nie znam sie na tym a chciałbym wiedzieć jedną rzecz.Czy silnik (sorry nadwozie) o początkowych nr.Vin 1GH w wersji Amerykańskiej był wyprodukowany w USA czy w Japoni? Jeśli w USA to znaczy że jest gorszy?
Pozdrawiam i prosze o pomoc
Lozin
Czy silnik o początkowych nr.Vin 1GH w wersji Amerykańskiej był wyprodukowany w USA czy w Japoni?
silnik nie ma numerów 1HG.... to numer nadwozia...
a to wyjsani wiecej:
http://images4.fotosik.pl/172/e439d5c0e2f69c5cm.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=e439d5c0e2f69c5c)
Jeśli w USA to znaczy że jest gorszy?
nie...
Ooo sory źle mi sie napisało chodziło o numer nadwozia oczywiście:-)A możesz głębiej rozwinąc dlaczego nie jest gorsza?Bo ja rozmie że jak silnik był produkowany w USA to robili go amerykanie na amerykańskich częściach itp. dobrze ruzumie?:-)No i jest tez cos takiego jak "Anglik" to cos innego?
Ooo sory źle mi sie napisało chodziło o numer nadwozia oczywiście:-)A możesz głębiej rozwinąc dlaczego nie jest gorsza?Bo ja rozmie że jak silnik był produkowany w USA to robili go amerykanie na amerykańskich częściach itp. dobrze ruzumie?:-)No i jest tez cos takiego jak "Anglik" to cos innego?
poczytaj dobrze ten obrazek...
kolejne liczby OZNACZENIA SILNIKA oznaczaja gdzie był wyprodukowany silnik...
mam samochód o symbolu nadwozia 1HG i jest jak kazda inna honda...
a tzw "Anglik" odnosi sie (potocznie) do aut z rocznika 95/6 - 2001 w nadwoziu 5d - nadwozia o symbolu : MA/MB/MC
No ok to rozumie z Anglikiem juz tez ale czy moge być pewny kupując wersje USA że silnik jest tak dobry i trwały jak mówi sie o japońskiej Hondzie?
czy moge być pewny kupując wersje USA że silnik jest tak dobry i trwały jak mówi sie o japońskiej Hondzie
silniki sa te same, a jaki jest stan... to zalezy jak go traktowano..
czy moge być pewny kupując wersje USA że silnik jest tak dobry i trwały jak mówi sie o japońskiej Hondzie
a części?
a części?
silniki sa te same
No ok to rozumie z Anglikiem juz tez ale czy moge być pewny kupując wersje USA że silnik jest tak dobry i trwały jak mówi sie o japońskiej Hondzie?
ufffffffff......... pewny to nie mozesz byc niczego.... nikt Ci nie powie kto w tej ameryce skaładał te silniki... (moze jakas tania sila robocza - jakies metysy itp itd... a moze roboty? a moze amerykanie? a moze japończycy?)
bardziej bym sie martwił jak to auto było uzytkowane przez poprzednich włascicieli niz o to gdzie był silnik składany.....
moim zdaniem honda o nadwoziu 1HG NIE JEST W NICZYM GORSZA.... a nawet ma niektóre fajne rzeczy (poszukaj posta o wersji USA, która czesto miała tempomat,belki wzmacniajace zdrzaków, wyzsze wyposazenie, inne tapicerki... wiele innych)
mam takie auto od ponad 7lat i jestem zadowolony:
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=13148
Lcfr, No ale o to własnie mi choziło:-) wiem juz teraz ze nie musze martwić sie o to tak bardzo.Myslałem ze to jakas czarna owca ale widac sie myliłem.I bardzo dobrze bo jutro jestem umówiony z gościem co ma taka do sprzedania:-)
Jeszcze jak by mi ktoś napisał jak z tymi częsciami jest?:-) sa inne czy te same?Tańsze, droższe?
Pozdrawiam i dzieki wielkie!!
ł jak z tymi częsciami jest?:-) sa inne czy te same?Tańsze, droższe?
te same....
są minimalne róznice (np klocki hamulcowe, bo ta wersja ma zaciski akebono-chyba jako jedyna) ale wszystko raczej jest BEZPROBLEMOWO do ogarniecia...
poza tym tych "amerykanek" nie jest wcale tak mało zeby nie znaleźć czegos na forum lu np. na szrocie...
OKi Dzięki jeszcze raz! jak narazie nie mam wiecej pytan:-) ale pewno sie znajdą to napisze:-)
Pozdrawiam!
a co to jest akebono ? :/
a co to jest akebono ?
producent
w hondzie z tych lat były chyba (jak dobrze pamietam) 2 rodzaje zacisków hamulcowych (przednich 240mm)
bardziej spotykany - nissin
mniej spotykany - akebono - własnie w amerykanskich wersjach... - i do tych pasuje klocek od hondy shutle... (inaczej niz w wiekszosc katalogów podaje...)
niedawno był o tym nawet topic...
ps. ogólnie jak klikniesz - tam na górze - SZUKAJ - to duzo sie dowiesz....
Aha:-) wiem ze powienienem najpierw poszukac ale do jutra bym nie zdązył a tak to juz wszystko wiem:-)Jak ktoś chce to może wywalic ten temat jeśli jest nie przydatny albo nie potrzebny;-)
Pozdrwiam!
Ja mam z przodu 260mm tarcze :) zaciski nie pamietam, az jutro zerkne.Z tyłu tez tarcze, abs, tempomat,pelna elektryka,klima itp. Dodatkowo wmocnienia zderzakow. Czesci bez problemu wszystko to samo