PDA

Zobacz pełną wersję : środkowa konsola mb2 d14a7 - problem

swoyart
26-06-10, 14:29
Serwus,
Mam drobny problem.
Próbuje dostać się do linki do hamulca ręcznego i w tym celu musze zdjąć plastikową konsole pomiędzy przednimi siedzeniami. Tylne śruby poszły szybko ale z przodu - po zdjęciu zaślepki - nie chcą się odkręcić. Poluzowały się lekko i kręcą się około 1,5 obrotu po czym napotykam opór tj w przypadku zakręcania.

Pytanie: Czy to normalne że śróby nie dają się wykręcić? Może śruby zapiekły się? Macie jakiś pomysł?
W manualu wyraźnie jest napisane że śruby należy wykręcić a nie poluzować.
Siłowałem się z konsolą ale wyraźnie bez pozbycia się śrób nie rusze tego. Próbowałem WD40 i nadal nic.
Proszę o wskazówkę jak to skutecznie wymontować tą konsole.

Pozdrawiam
Paweł

suchy2004
26-06-10, 14:42
Było o tym milion razy. Ten typ tak ma. Te śruby się zapiekają gdyż pod nimi idzie wydech. Sposoby są dwa albo pójdzie wkrętakiem pneumatycznym albo rozwiercić łby, wywiercić otwór w śrubie i nagwintować...aha i dać normalne śruby pod klucz.
Pozdrawiam

swoyart
26-06-10, 15:41
Dziekuje za szybką pomoc. Pozdrawiam.

kubot
26-06-10, 18:19
hehe też z tym walczyłem nie dalej niż wczoraj:) natomiast u mnie nakrętka od regulacji ręcznego jest dostępna po wyjęciu tylnej popielniczki więc nie musiałem ich odkrać

mirasek
26-06-10, 19:17
W każdej 5d jest dostęp do podciągnięcia linki bez potrzeby zrzucania konsoli/podłokietnika ;)