Zobacz pełną wersję : kratki od nawiewów
wiamj jestem nowy na forum więc nie wiem za co się złapać:mad:
ostatnio kupiłem hondę civic 99r 3d lift
mam w niej kila rzeczy do zrobienia tylko nie wiem jak to zrobić
1.podświetlenie konsoli środkowej jest słabe jak się dostać do tych żaróweczek żeby nic nie połamać?
2 brakuje mi kratki od nawiewów na środku jak ją założyć? bo znalazłem w bagażniku lecz jest połamana. Czy kratki np z Hondy 96 3d pasują do mojego auta czy w lifcie były już inne kratki bo będę musiał poszukać na allegro.
Proszę o wyrozumiałość pozdrawiam
więc tak musisz poszukać bo było gdzies o rozebraniu konsoli (chyba w manualach) i było o żarówkach, co do nawiewów jak zdejmiesz konsolę środkową z panelem do nawiewów do będziesz mieć wsio na wierzchu. troche grzebanka będzie
miłej lektury i pozdrawiam
koledzy są foto-porady ale z 5d a ja potrzebuje do 3 d jak rozebrać ten środkowy panel???
czytać, szukać, wszystko już było...
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=7157
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=936
Weź śrubokręt (lub wkrętak - jak kto woli) do ręki i ogień, ja niedawno wkładałem tam pasek do ludzików indiglo i sam bez problemu dałem sobie radę, na pewno musisz ściągnąć:
1 - plastik pod kierownicą ( tam gdzie są bezpieczniki) - 3 śrubki
2 - plastik tam gdzie jest popielniczka - 6 śrubek (żeby Ci było łatwiej to ''odblokuj'' schowek tak żeby wisiał
3 - wyjmujesz przycisk od awaryjnych i od podgrzewania tylnej szyby i za nimi są śrubki
4 - jak już odkręcisz popielniczkę itd. to od dołu masz śrubki
5 - musisz ściągnąć te suwaki od nawiewów i ten od górnego nawiewu
6 - jeżeli już wszystkich się pozbyłeś to wydzierasz całą konsole
Dalej sam już będziesz wiedział co i jak
Majster, jak bedizesz rozbieral cala deske ( bo inaczej konsoli srodkowej nie odkrecisz ) to wez odrazu sobie przesmaruj wszystkie ciegna, ciegienka i pipki, *******y od nawiewow, linki itd. To tak dla potomnosci ;)
dziękuje udało się pozdrawiam